5 motive pentru a invata si dupa ce ti-ai terminat studiile

După ce ai terminat o scoală esti “sătul” de stresul examenelor si iti doresti să nu mai treci prin asa ceva. Chiar si atunci cand ceea ce inveti iti place, examenele si evaluările crează o stare de agitatie si nervozitate, pe care mai departe vei incerca să o eviti.
Cu toate astea, dacă vrei “să iti meargă bine in viată”, trebuie să inveti mereu. Dacă nu esti convins de acest lucru iti oferim noi 5 motive pentru a continua să inveti si după ce ai terminat un liceu sau o facultate.

Cariera: după ce ai terminat scoala si incepi să lucrezi inveti o sumedenie de lucruri noi. Chiar dacă compania nu te trimite la niste cursuri, lucrand inveti. La un moment dat ajungi insă la un nivel peste care nu poti trece dacă nu inveti ceva in plus, si dacă vrei să progresezi trebuie să te pui la curent cu noutătile, pentru a face fată provocărilor aduse de noile tehnologii, si mai mult decat atat trebuie să-ti lărgesti aria de cunoastere pentru a ocupa o pozitie superioară.
In alte cazuri este necesară “o cotitură majoră” in carieră. Nu rare sunt cazurile in care unii constată că ceea ce au invătat in scoală sau universitate nu se potriveste cu locul de muncă pe care il visează. In acest caz singura solutie este in mod evident să o iei “de la capat” cu studiile.

Banii: cu exceptia celor care nu sunt niste “materialisti” oamenii se bucură atunci cand castigă bine si isi doresc ca in timp să castige din ce in ce mai multi bani. Pentru a castiga mai multi bani trebuie să progresezi in cariera sau să iti deschizi propria afacere. Pentru a progresa in carieră trebuie să inveti iar in cazul in care te decizi să te lansezi in afaceri trebuie să inveti o sumedenie de lucruri noi, de la legislatia specifică afacerilor pană la management financiar.

Hobby-urile tale: aproape orice om are un hobby, iar dacă nu il are viata lui “este seacă”. Atunci cand ti-ai descoperit hobby-ul e păcat să nu profiti la maximum de bucuriile pe care ti le poate aduce, iar pentru asta trebuie să inveti cat mai multe despre domeniul respectiv.

Viata socială: cu totii avem rude, prieteni, amici, vecini, colegi de serviciu cu care intreactionam. Ne place să discutăm cu ei “de la egal la egal” si de multe ori, dacă putem, să le dovedim că stim ceva mai multe decat ei. Ca să facem aceste lucruri trebuie să invătam cate ceva, căci altfel ne vom situa frecvent pe “o pozitie de inferioritate”.

Respectul fată de tine: dacă vrei să te respecti unul din lucrurile pe care trebuie să il eviti este ignoranta si pentru a evita asta trebuie să stii că nu există altă formă de a iesi din ignoranta decat confruntarea cu necunoscutul, cu altă formă de gandire, cu enigma a ceea ce pare indepărtat si străin. Invătarea este cea care te poate ajuta.
Si nu uitati nici celebrul citat al lui Dostoievski: “Respectându-te pe tine însuţi, impui respectul celorlalţi”.

 

Succes in continuare !