Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat se pot în scrie la scolile postliceale


Elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat se pot în scrie în scolile postliceale sau la cursurile de formare profesionala organizate de AJOFM/ANOFM.

Cei interesati se pot înscrie la scolile postliceale la fel ca și în anii trecuti, neconditionati de obținerea diplomei de bacalaureat”. Potrivit legii actuale nu există restrictii iar elevii se pot înscrie neconditionat la aceste forme de învătământ. Invătământul postliceal se organizează pentru calificări profesionale înscrise în Registrul Național al Calificărilor, stabilite de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului si Sportului si aprobate prin Hotărâre de Guvern. Au dreptul să se înscrie în învătământul postliceal absolventii de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat.

In ceea ce priveste cursurile de formare profesionala pot exista situatii in care inscrierea la cursuri este conditionata de existenta unei diplome de bacalauret, dar aceste situatii sunt extrem de rare. Pentru a afla daca inscrierea la un anumit curs de formare profesionala este conditionata de diploma de bacalaureat trebuie solicitate informatii de la formatorul care organizeaza cursul respectiv.