Cursurile de formare profesionala sunt obligatorii pentru cei care vor sa obtina fonduri nerambursabile prin masura 312


Prin Fondul European Agricol Pentru Dezvoltare Rurala, Masura 312 – „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-întreprinderi” anul acesta se vor acorda finantari nerambursabile de pana la 85% din valoarea proiectului de investitii pentru cei care doresc sa demareze la tara o afacere productiva intr-un domeniu non-agricol. Cei care se gandesc la o afacere non-agricola in sfera serviciilor pot obtine un sprijin financiar de maximum 70% din valoarea proiectului de investitii.

Una din conditiile impuse celor care doresc sa acceseze aceste fonduri este dovada detinerii de aptitudini manageriale/ marketing sau în acord cu activitatea propusa prin proiect (experienta / cursuri de formare profesionala absolvite – cel putin la nivel de initiere, cursuri de calificare etc.) sau sa le dobândeasca pâna la efectuarea ultimei plati.

Asa ca, pentru cei care doresc sa acceseze acest program pentru a demara o afacere si nu au experienta in management solutia o reprezinta participarea la cursuri de formare profesionala in domeniul managementului. Pentru a identifica formatorii autorizati sa organizeze astfel de cursuri le recomandam sa intre pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Calificari (ANC), in sectiunea Autorizare/RNFFPA (Registrul National al Furnizorilor Autorizat).