Cadrele didactice vor primi 150 de euro pentru dezvoltare profesională


Profesorii vor primi din nou bani pentru dezvoltare profesională, însă aceasta va fi majorată la 150 de euro, a declarat pentru AGERPRES ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie. 

Ministrul Educației Naționale a declarat ca in 2015 bugetul pentru educatie va crește. In plus se preconizeaza că se vor folosi la maximum resursele europene / fondurile structurale pentru a imbunătăti situatia din invatămant.

Profesorii vor primi din nou acel instrument “pentru dezvoltare profesională", care cândva era 100 de euro, iar in viitor va fi de 150 euro. 

In declaratiile facute Ministerul Educației a încearcat să clarifice si problema cu naveta cadrelor didactice.

"Încercăm să clarificăm problema cu naveta elevilor și a cadrelor didactice. Problema elevilor cu naveta este clarificată de anul trecut, asigurând surse de finanțare. Și naveta cadrelor didactice trebuie clarificată, pentru că unele unități administrativ-teritoriale decontează, iar altele nu. Am stabilit că vom analiza acest subiect să vedem cum reușim unitar la nivel național să se facă decontarea, introducându-se, evident, niște plafoane. Sunt cazuri greu de crezut: 120 de kilometri dus, 120 de kilometri întors în fiecare zi. Trebuie să vedem exact cum stau lucrurile și să finanțăm această navetă. 

În ceea ce privește Programul "Bani de liceu", Remus Pricopie a spus că suma alocată va crește până la aproximativ 250 de lei de la 180 de lei.
"Nu se va întâmpla de la 15 septembrie, dar în lunile următoare, pentru "Bani de liceu", suma alocată lunar va crește.

 

Sursa: AGERPRES