Bucătarul, realizează preparate culinare după diferite reţete care să satisfacă exigenţele consumatorilor. În acest scop, el se ocupă de pregătirea produselor alimentare pentru gătit. Măsoară cantităţile necesare, le amestecă progresiv conf...
Confecţionerul obiecte artizanale din lemn, îşi desfăşoară activitatea în ateliere mici, familiale sau înateliere de tâmplărie complexe, sau fabrici în care sunt organizate secţii de lucru speciale pentru executarea acestui tip de lucrări,...
Machiajul joacă un rol deosebit de important în crearea unui look aparte, care să exprime stil şi bun gust. De aceea este important să afli cum să te machiezi pentru a-ţi evidenţia atuurile şi a ascunde micile imperfecţiuni. Cursul de machi...
Cosmetica, are ca obiectiv nu numai îngrijirea feţei, ci se ocupă de întregul corp şi a căpătat o importanţă deosebită în zilele noastre, influentându-ne direct stilul de viată şi concepţiile.
Barmanul preparator lucrează în unităţi de alimentaţie de diferite dimensiuni, ca: restaurant, bar de zi şi
de noapte etc. Barmanul preparator asigură prepararea băuturilor în amestec, pregătirea celor care se servesc ca atare şi servirea...
Ospătarul (chelnerul), vânzător în unităţi de alimentaţie, asigură servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, într-un local de alimentatie publică.Serveşte, la cererea consumatorilor, preparate culinare, băuturi şi alte pro...
Lăcătuşul mecanic de intretinere si reparatii universale, se ocupă în principal cu asamblarea utilajelor şi efectuarea probelor de funcţionare, asigurarea funcţionării maşinilor, utilajelor şi a echipamentelor mecanice, diagnosticarea funcţ...
Instalatorul pentru instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, trebuie să ştie să măsoare, să taie, să pozeze şi să îmbine
conducte, să realizeze treceri prin ziduri şi planşee pentru conducte, să monteze conducte, utilaje, aparate de utiliza...
Operatorul cazane, turbine cu abur, instalaţii auxiliare şi de termoficare este capabili să efectueze operaţii de exploatare şi întreţinere a cazanului cu aburi şi a instalaţiilor auxiliare, a turbinei cu abur, a cazanului de apă fierbinte...
Cofetarul prepară în laborator sau în unităţile industrializate, produsele de cofetarie în vederea comercializarii.După ce recepţionează (cantitativ şi calitativ) materiile prime şi auxiliare, le depozitează şi le conservă până la introdu...
Brutarul, fabrică pâine şi produse de panificaţie prin transformarea făinii şi a adaosurilor respective. Patiserul, prepară în laborator sau în unităţile industrializate, produsele de patiserie în vederea comercializării. După ce recepţione...
Lucratorii în comerţ, din magazine şi pieţe vând clienţilor mărfuri – în comerţul cu ridicata şi amanuntul şi probează calitatea mărfurilor şi modul de funcţionare a operaţiunii expuse spre vânzare.
Instalatorul pentru instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, trebuie să ştie să măsoare, să taie, să pozeze şi să îmbine
conducte, să realizeze treceri prin ziduri şi planşee pentru conducte, să monteze conducte, utilaje, aparate de utiliza...
Electricianul exploatare joasă şi medie tensiune efectuează lucrări de explotare, intreţinere, revizie şi reparaţie limitat de competenţe şi împreună cu echipele de mentenanţă) la instalaţiile electrice şi echipamentele tehnologice conectat...