Specificul comunicării nonverbale. Corpul si emoțiile

Ce este comunicarea nonverbală?

Comunicarea nonverbală reprezintă procesul de a transmite un sentiment, o idee etc. folosind gesturi fizice, expresii faciale și postură.

Experiența emoțională creează ce gandim, semnificația dată emoției și comportamentul prin care gestionăm starea, iar toate acestea fac parte din spectrul comunicării nonverbale.

Toate experiențele emoționale gestionate optim stau la baza stării de sănătate mentală. De asemenea, cand avem un control în integrarea emoțiilor putem semnaliza mai ușor reacțiile corpului nostru și le putem gestiona în mod eficient.

Învață să te pui pe primul loc

Cand simțim că ceva este în neregulă, corpul nostru reacționează – respirație îngreunată, tensiune resimțită în corp, ritm neregulat etc. – așa că ar trebui să învățăm să ne identificăm emoțiile și să le gestionăm.

Acordă-ți cateva minute pentru a-ți identifica sentimentele și stările punandu-ți cateva întrebări: Ce simt acum în corp? Unde se adună acest sentiment în corp? Eu pot să fac ceva pentru a gestiona aceste trăiri?

Dezvoltarea personală cu ajutorul înțelegerii emoțiilor

Fiecare emoție ne transmite un mesaj important de care trebuie să ținem cont. Ce trebuie să înțelegem este faptul că emoțiile nu pot fi controlate, ci înțelese.

Blocarea exprimării și neacceptarea unei emoții poate duce la frustrare, neînțelegere și indecizie. Odată ce identificăm rolul fiecărei emoții, alegerile din viața noastră devin mai ușor de făcut, iar obiectivele mult mai facil de atins.

De reținut, emoțiile nu ne definesc, ci doar le experimentăm. A răspunde la emoții înseamnă să reflectăm la acestea. A reacționa însă la emoții înseamnă să fim prinși în ele, și deci să ne lăsăm controlați de ele.

Despre proiect: Global Commercium Development SRL in parteneriat cu Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Tulcea, Optimcode Integration si Agrafics Communication implementeaza in perioada septembrie 2021 – septembrie 2023, proiectul ‘’ABILitati pentru TINEri, ABILitati pentru un viitor sustenabil!’’, avand ca obiectiv cresterea gradului de ocupare si a nivelului de competente a cel putin 1052 tineri NEETs someri, cu varsta intre 16-29 ani, inregistrati la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenta in regiunile SV Oltenia, Sud Muntenia si Sud Est, prin asistare complexa & integrata (informare, formare, servicii specializate pentru ocupare, dezvoltare afaceri etc.)

Activitatea urmareste stimularea ocuparii prin diferite servicii asigurate tinerilor NEET – fiind adresata tuturor tinerilor NEETs pentru toate nivelurile de ocupabilitate, inclusive celor de nivel A ‘’usor ocupabil’’.

Serviciile specializate oferite in cadrul acestei activitati constau in:

- Activitati de mediere pentru intrarea pe piata muncii a tinerilor NEETs din regiunile vizate, pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea de sesiuni de consiliere profesionala/dezvoltare personala si cresterea stimei de sine pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea a cel putin 9 burse de munca pentru tinerii NEETs in cele 3 regiuni vizate.

Beneficiaza si tu de aceste oportunitati gratuite de dezvoltare personala si profesionala!

Contacteaza-ne: https://forms.gle/e6Y3QQCW8F2NgQ9y6


Disclaimer: Acest articol a fost adaugat de firma Optimcode Integration si nu reprezinta oficial punctul de vedere sau pozitia administratorului portalului e-calificare.ro”