Resursele personale și succesul în carieră

Ce îi deosebește pe oameni la un loc de muncă, ei având studii, abilități, calificări și experiență profesională similară?

De ce nu toți angajații obțin succese la un loc de muncă? Te poți întreba chiar tu ce te motivează să ai succes în activitatea profesională?

Identifică ce emoții te copleșesc atunci când răspunzi la următoarele întrebări:

1. Ce are importanță pentru mine în viață?

2. Care sunt factorii-cheie care îmi pot oferi succes profesional?

3. Care sunt calitățile de care am nevoie pentru meseria ideală?

4. De ce resurse dispun pentru a-mi construi cariera și viața pe care o doresc?

5. Care sunt obstacolele pe care le pot întâlni în căutarea unui loc de muncă? Cum le pot depăși?

Dacă emoțiile negative, cum ar fi: anxietatea, nervozitatea, neîncrederea în sine și în propriile capacități etc. te copleșesc, atunci ar trebui să înveți să îți gestionezi emoțiile și să reușești să îți dezvolți inteligența emoțională.

De ce este importantă inteligența emoțională?

Inteligența emoțională este importantă deoarece ne influențează succesul atât în relațiile cu cei din jur, cât și profesional.

De asemenea, se manifestă și prin puterea de adaptabilitate a omului. Deci, dacă o persoană nu cunoaște metodele de a stabili relații cu alți oameni și nu reușește să își gestioneze emoțiile, se poate confrunta cu dificultăți în relații. Iar aceasta se poate traduce în apariția stresului.

Care sunt semnele unei inteligențe emoționale scăzute:

- Semne de oboseală;

- Rezultate negative la muncă;

- Neimplicarea la un loc de muncă (pierderea inițiativei, întârzieri etc.);

- Comportament agresiv;

- Iritabilitate, criticarea celor din jur.

Ce poți face pentru a-ți găsi liniștea?

1. Comunică eficient cu cei din jur. Cum? Ascultă-i și pe cei din jur, exprimă-ți bucuria sau dezamăgirea, nu îți fie frică să mărturisești că nu le știi pe toate, încurajează-te, dar și pe cei din jur!

2. Planifică-ți timpul. Nu te îngropa în sarcini. Încearcă să le împarți eficient și în funcție de prioritate, urgență.

3. Personalizează-ți spațiul personal. Adu un obiect personal care te ajută să gestionezi mai ușor anxietatea. Îmbracă-te și prezintă-te mereu îngrijit la un loc de muncă.

4. Evaluează constant locul de muncă. Dacă începi să simți emoții de autosuficiență sau neîmplinire legate de locul de muncă, nu te teme să cauți un alt loc de muncă.

Care sunt beneficiile inteligenței emoționale?

- Îți identifici punctele forte și limitele;

- Îți înțelegi emoțiile, dar și a celor din jur;

- Devii mai productiv;

- Îți gestionezi mai bine conflictele;

- Îți menții motivația prin dorința de dezvoltare personală și profesională;

- Înveți să îți păstrezi calmul în situațiile de stres.

Emoție – reacție afectivă de intensitate mijlocie și de durată relativ scurtă, însoțită adesea de modificări în activitățile organismului, oglindind atitudinea individului față de realitate.

Motivația – totalitatea motivelor sau mobilelor (conștiente sau nu) care determină pe cineva să efectueze o anumită acțiune sau să tindă spre anumite scopuri.

Inteligența emoțională – reprezintă capacitatea unei persoane de a-și identifica și gestiona eficient emoțiile.

Stres profesional – reprezintă răspunsul organismului în fața cerințelor și presiunilor legate de locul de muncă care nu se potrivesc cu abilitățile și cunoștințele persoanei.

Despre proiect: Global Commercium Development SRL in parteneriat cu Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Tulcea, Optimcode Integration si Agrafics Communication implementeaza in perioada septembrie 2021 – septembrie 2023, proiectul ‘’ABILitati pentru TINEri, ABILitati pentru un viitor sustenabil!’’, avand ca obiectiv cresterea gradului de ocupare si a nivelului de competente a cel putin 1052 tineri NEETs someri, cu varsta intre 16-29 ani, inregistrati la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenta in regiunile SV Oltenia, Sud Muntenia si Sud Est, prin asistare complexa & integrata (informare, formare, servicii specializate pentru ocupare, dezvoltare afaceri etc.)

Activitatea urmareste stimularea ocuparii prin diferite servicii asigurate tinerilor NEET – fiind adresata tuturor tinerilor NEETs pentru toate nivelurile de ocupabilitate, inclusive celor de nivel A ‘’usor ocupabil’’.

Serviciile specializate oferite in cadrul acestei activitati constau in:

- Activitati de mediere pentru intrarea pe piata muncii a tinerilor NEETs din regiunile vizate, pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea de sesiuni de consiliere profesionala/dezvoltare personala si cresterea stimei de sine pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea a cel putin 9 burse de munca pentru tinerii NEETs in cele 3 regiuni vizate.

Beneficiaza si tu de aceste oportunitati gratuite de dezvoltare personala si profesionala!

Contacteaza-ne: https://forms.gle/e6Y3QQCW8F2NgQ9y6


Disclaimer: Acest articol a fost adaugat de firma Optimcode Integration si nu reprezinta oficial punctul de vedere sau pozitia administratorului portalului e-calificare.ro”