Prejudecati despre cariera

Fiecare dintre noi are o viziune diferita legata de ceea ce inseamna procesul alegerii unei cariere. Mai mult, succesul profesional este extrem de subiectiv si este influentat de mai multi factori. Cariera pentru unii dintre noi este un loc de munca, un stil de viata, o activitate pe care o realizam cu placere sau doar o sursa financiara.

Iata care sunt cele mai intalnite mituri si prejudecati legate de alegerea unei cariere.

‘Ma pricep doar la un singur lucru’ – Suntem indivizi complecsi, iar dezvoltarea noastra nu se rezuma doar la un singur lucru la care ne pricepem. Astfel incat, constientizam in timp ca ne pricepem la o gama destul de diversa de lucruri si preocupari. Asa ca nu ezita sa te autoanalizezi si sa iti descoperi abilitatile, indiferent de varsta.

‘Trecutul imi determina viitorul’ – Cand ai parte de experiente neplacute in trecut, poti aluneca usor pe panta pesimismului sau a depresiei. Incearca mereu sa privesti partea plina a paharului, sa iti construiesti increderea in sine, iar rezultatele pozitive nu vor intarzia sa apara.

‘Cariera aleasa trebuie sa imi satisfaca toate asteptarile, nevoile si dorintele’ – Nu poate exista perfectiune in niciun domeniu al vietii noastre; sunt parti bune si parti mai putin placute. Incearca sa intelegi acest aspect si sa accepti si aspectele negative, care sunt prezente in orice domeniu alegem sa activam.

‘Nu te poti pune cu destinul’ – Multi oameni sunt convinsi ca parcursul lor in aceasta lume le este determinat de destin. Insa aceasta atitudine poate fi foarte neproductiva, mai ales profesional. Astfel, devenim pasivi, asteptand ca soarta sa preia initiativa.

‘Daca nu ai succes in cariera, nu ai realizat nimic’ – Inca o preconceptie care ne urmareste pe multi dintre noi. Insa nu trebuie sa vedem totul in alb sau negru. Pentru fiecare dintre noi, succesul este determinat altfel: o familie fericita, un job satisfacator, o casa la munte sau satisfactia muncii bine realizate. Asa ca incearca sa apreciezi toate binecuvantarile din viata ta, insa ramai cu gandul spre dezvoltare.

Sursă:

Consilierecariera.ubbcluj.ro

Dezvoltarea-carierei.com

Despre proiect: Global Commercium Development SRL in parteneriat cu Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Tulcea, Optimcode Integration si Agrafics Communication implementeaza in perioada septembrie 2021 – septembrie 2023, proiectul ‘’ABILitati pentru TINEri, ABILitati pentru un viitor sustenabil!’’, avand ca obiectiv cresterea gradului de ocupare si a nivelului de competente a cel putin 1052 tineri NEETs someri, cu varsta intre 16-29 ani, inregistrati la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenta in regiunile SV Oltenia, Sud Muntenia si Sud Est, prin asistare complexa & integrata (informare, formare, servicii specializate pentru ocupare, dezvoltare afaceri etc.)

Activitatea urmareste stimularea ocuparii prin diferite servicii asigurate tinerilor NEET – fiind adresata tuturor tinerilor NEETs pentru toate nivelurile de ocupabilitate, inclusive celor de nivel A ‘’usor ocupabil’’.

Serviciile specializate oferite in cadrul acestei activitati constau in:

- Activitati de mediere pentru intrarea pe piata muncii a tinerilor NEETs din regiunile vizate, pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea de sesiuni de consiliere profesionala/dezvoltare personala si cresterea stimei de sine pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea a cel putin 9 burse de munca pentru tinerii NEETs in cele 3 regiuni vizate.

Beneficiaza si tu de aceste oportunitati gratuite de dezvoltare personala si profesionala!

Contacteaza-ne: https://forms.gle/e6Y3QQCW8F2NgQ9y6


Disclaimer: Acest articol a fost adaugat de firma Optimcode Integration si nu reprezinta oficial punctul de vedere sau pozitia administratorului portalului e-calificare.ro”