Pregatirea abilitatilor digitale: ce inseamna si de ce aveti nevoie de ea?

1. Pregatirea si dezvoltarea competentelor digitale pentru angajatii din secolul 21

Progresele precum inteligenta artificiala, invatarea automata si Big Data continua sa transforme modul in care comunicam, lucram, comercializam si luam decizii.

Forumul Economic Mondial prezice ca 133 de milioane de locuri de munca noi pot aparea la nivel global in urmatorii 2 ani. Idiferent care vor fi acestea, angajatii noi si existenti pe piata muncii au o pregatire bazata pe sisteme educationale traditionale.

Este timpul pentru companiisa ofere instruire personalului angajat in imbunatatirea competentelor digitale pentru a se adapta noilor schimbari.

2. Care sunt abilitatile digitale de care angajatii dvs au cel mai mult nevoie?

- Comunicare digitala: folosind email si aplicatii dedicate pentru a comunica cu membrii echipei

- Colaborare digitala: incarcarea, partajarea si editarea documentelor online utilizand aplicatii bazate pe cloud precum Google Drive si Dropbox.

- Cibersecuritate: intelegerea riscurilor de securitate de baza asociate cu virusi, site-uri nesecurizate, furt de informatii, etc.

- Prelucrarea informatiilor: cautarea, verificarea, organizarea si rezumarea informatiilor online.

- Stocarea datelor: stocarea si back-up-ul documentelor si datelor pe cloud si/sau printr-o unitate de rezerva.

- Procese HR: efectuarea si primirea platilor, trimiterea formularelor de concediu, semnarea formularelor HR si completarea sondajelor de evaluare a performantei prin intermediul aplicatiilor HR.

3. De ce sunt importante competentele digitale pentru viitorul companiei dvs?

Lipsa competentelor digitale in domeniile potrivite impiedica progresul multor companii, intr-o gama larga de industrii. A avea o forta de munca care nu este pregatita pentru schimbarea viitoare poate fi paralizanta pentru orice organizatie.

Alfabetizarea digitala este o cerinta a fortei de munca in urmatorii ani, fara alfabetizarea digitala a personalului lor, organizatiile nu sunt in masura sa se miste in ritmul pe care industriile si tehnologia din jurul lor le cer. Angajatii alfabetizati digital sunt mai capabili sa identifice tiparele, temele si tendintele in schimbare a informatiilor si sa le aplice eficient in munca lor.

Eficienta inseamna ca personalul unei organizatii face mai multe lucruri, in mai putin timp si cu mai putine resurse.

---------------------------------------------------

Oferiti oportunitati periodice personalului dvs de a invata si dezvolta noi abilitati tehnice, apoi oferiti-le increderea si spatiul de care au nevoie pentru a transforma aceste abilitati in idei.

Depinde de dvs sa dezvoltati resursa umana de care aveti nevoie in viitor si, prin formare continua, sa pastrati talentul pe care il aveti deja.

---------------------------------------------------

HR Technology este un proiect cofinanțat de UNIUNEA EUROPEANA din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Proiectul are ca obiectiv general promovarea ocupării sustenabile a forței de muncă din regiunea Sud-Muntenia și vine în sprijinul IMM-urilor și a angajaților acestora prin îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor angajaților, necesare pentru adaptare la dinamica economiei.

Unul dintre programele gratuite de formare profesionala sprijina dezvoltarea abilitatilor digitale ale angajatilor.

Proiectul este dezvoltat de Patronatul Intreprinderilor Mici și Mijlocii Prahova în colaborare cu partenerii săi: Asociatia SMART Europe 2020 si Aleron Training Center.Disclaimer: Acest articol a fost adaugat de firma SMART Europe 2020 si nu reprezinta oficial punctul de vedere sau pozitia administratorului portalului e-calificare.ro”