Medierea muncii presupune o activitate complexa pe piata muncii care realizeaza punerea in concordanta a ofertei cu cererea de forta de munca. Aceasta activitate implica cunoasterea in egala masura atat a nevoilor cantitative si calitative de forta de munca ale agentilor economici, cat si a calificarilor, competentelor, abilitatilor potentialilor angajati.
Asadar, serviciile de mediere si plasare pe piata muncii au rolul de a face legatura intre locurile disponibile pe piata si persoanele care sunt in cautarea unui loc de munca, servicii care au ca scop final angajarea persoanelor, respectiv, ocuparea locurilor de munca. Cererile vin atat din partea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, pentru a identifica oportunitatile de angajare existente, cat si din partea angajatorilor, pentru realizarea selectiei si recrutarii de personal pentru locurile de munca vacante.
Activitatile principale desfasurate in acest sens constau in:
- mediatizarea de informatii privind locurile de munca vacante si conditiile de ocupare a acestora prin publicarea, afisarea, organizarea de targuri ale locurilor de munca;
- stabilirea profilului profesional al persoanei potrivite pentru ocuparea locurilor de munca vacante din cadrul organizatiilor angajatoare;
- preselectia candidatilor corespunzator cerintelor locurilor de munca oferite si in concordanta cu pregatirea, aptitudinile, experienta si cu interesele acestora;
- pregatirea acestora pentru sustinerea interviurilor/intalnirilor cu potentialii angajatori;
- evaluarea candidatilor (realizarea de interviuri, administrare de teste profesionale/ psihologice, sustinerea de probe practice dupa caz , etc.);
- recomandarea persoanelor care se incadreaza in profilul convenit cu angajatorul;
- angajarea si monitorizarea derularii relatiilor de munca si a integrarii la noul loc de munca.
In cadrul proiectului “ ABILitati pentru TINEri, ABILitati pentru un viitor sustenabil!”, vor fi luați in calcul tineri NEETs șomeri, cu vârsta între 16 - 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidența în regiunile SV Oltenia, Sud Muntenia si SE, care corespund din punct de vedere al eligibilității și doresc să beneficieze de servicii integrate in cadrul proiectului.
Serviciile de mediere specifice proiectului mentionat vizeaza in mod particular urmatoarele aspecte:
- Creșterea gradului și calității ocupării, satisfacerea necesarului de forță de muncă în regiunile de dezvoltare vizate de proiect (Sud Vest, Sud Est, Sud Muntenia).
- Identificarea și implicarea actorilor locali în soluționarea problemelor de ocupare pe piața muncii.
- Asigurarea inserției pe piața muncii a tinerilor NEETs cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani cu domiciliul sau reședința în regiunile de dezvoltare vizate de proiect.
Activitatea de mediere a tinerilor NEETs pentru a beneficia de servicii de sprijin pentru accesul pe piața muncii este guvernata de următoarele principii:
- gratuitate
- legalitate
- profesionalism
- atitudine
- motivație
- operativitate
- individualitate
- asigurarea egalității de șanse pe piața muncii
- imparțialitate
- respectarea nivelului de pregătire profesională și a drepturilor fundamentale ale omului
- confidențialitate.
Pentru a beneficia de serviciile de mediere enumerate ne puteti contacta la adresa de email calificare@optimcode.ro sau la nr de telefon: 0790.070.571.
Disclaimer: Acest articol a fost adaugat de firma Optimcode Integration si nu reprezinta oficial punctul de vedere sau pozitia administratorului portalului e-calificare.ro”