Managementul timpului și performanțele educaționale și profesionale

Te-ai întrebat vreodată cum unii oameni par să aibă tot timpul din lume? Rezolvă fără probleme sarcină după sarcină, bifand cu ușurință atat proiectele profesionale cat și personale. În timp ce alte persoane se luptă cu liste de activități nesfarșite și termene-limită.

Nu este vorba de magie, ci doar de tehnici bune de gestionare a timpului. Aceste abilități, unor oameni le vin în mod natural, însă sunt și trăsături care pot fi învățate și dezvoltate.

Managementul timpului este în esență capacitatea de a prioritiza timpul în mod eficient printr-un procesul de planificare.

Tehnicile de gestionare a timpului sunt eficiente atunci cand valorifică energia disponibilă și o implementează productiv.

De ce sunt abilitățile de managementul timpului importante?

Abilitățile de gestionare a timpului îi ajută pe oameni să lucreze mai productiv, să reducă stresul și să își îmbunătățească rezultatele academice, în muncă, în afaceri si chiar activitățile din timpul liber.

Prin construirea unor obiceiuri mai bune de gestionare a timpului, poți deveni mai conștient de modul în care îți petreci timpul, să înveți să prioritizezi și să lucrezi mai eficient.

Cum să îți îmbunătățești abilitățile de managementul timpului

Dacă dorești să înveți cum să îți îmbunătățești abilitățile de gestionare a timpului, iată mai jos cateva strategii, sfaturi și metode pentru a-ți crește productivitatea.

1. Tehnica Pomodoro

Dezvoltată în anii 1980 de către Francesco Cirillo, acest sistem de gestionare a timpului ne încurajează să identificăm sarcinile de rezolvat și apoi să stabilim o limită de 25 de minute pentru rezolvarea unei acțiuni fără întreruperi și fără pauze.

Acest sistem încurajează să lucrăm cu timpul stabilit și evidențiază modul în care distragerile moderne, cum ar fi telefoanele, discuțiile sau rețelele sociale ne consumă timpul.

2. Mănâncă broasca

Această tehnică a fost dezvoltată de speakerul motivational Brian Tracy, inspirat de celebrul citat al lui Mark Twain – ‘’Mănâncă o broască vie la prima oră a dimineții și nimic mai rău nu ți se mai poate întâmpla.”

Broasca reprezintă cea mai dificilă sarcină a zilei – cea pe care probabil o tot amani. Abordand întai această sarcină – mâncatul broaștei – totul va părea mai ușor de gestionat în comparație cu ea.

3. Rezolvă lucrurile (RL)

David Allen, consultant de management, a creat această metodă pentru a ne ajuta să ne gestionăm mai bine munca și timpul.

Conceptul implică enumerarea tuturor sarcinilor rămase restante, de la cele mai mici până la cele mai mari. Apoi rezolva task-urilor minore, lăsand la final doar sarcinile mai mari și mai complexe. Apoi acestea sunt împărțite în secțiuni mici, ușor de gestionat și rezolvat.

4. Regula 80/20

Cunoscut sub numele Principiul Pareto, regula 80/20 afirmă că 20% din efortul depus îți va aduce un rezultat de 80%. Prin urmare, concentrandu-te pe acel 20% din activitate, poți obține cel mai mult în cel mai scurt timp. Să lucrezi mai inteligent, nu mai greu.

Regula 80/20 poate fi aplicată în aproape toate domeniile, inclusiv diete, exerciții fizice, muncă și studiu.

Despre proiect: Global Commercium Development SRL in parteneriat cu Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Tulcea, Optimcode Integration si Agrafics Communication implementeaza in perioada septembrie 2021 – septembrie 2023, proiectul ‘’ABILitati pentru TINEri, ABILitati pentru un viitor sustenabil!’’, avand ca obiectiv cresterea gradului de ocupare si a nivelului de competente a cel putin 1052 tineri NEETs someri, cu varsta intre 16-29 ani, inregistrati la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenta in regiunile SV Oltenia, Sud Muntenia si Sud Est, prin asistare complexa & integrata (informare, formare, servicii specializate pentru ocupare, dezvoltare afaceri etc.)

Activitatea urmareste stimularea ocuparii prin diferite servicii asigurate tinerilor NEET – fiind adresata tuturor tinerilor NEETs pentru toate nivelurile de ocupabilitate, inclusive celor de nivel A ‘’usor ocupabil’’.

Serviciile specializate oferite in cadrul acestei activitati constau in:

- Activitati de mediere pentru intrarea pe piata muncii a tinerilor NEETs din regiunile vizate, pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea de sesiuni de consiliere profesionala/dezvoltare personala si cresterea stimei de sine pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea a cel putin 9 burse de munca pentru tinerii NEETs in cele 3 regiuni vizate.

Beneficiaza si tu de aceste oportunitati gratuite de dezvoltare personala si profesionala!

Contacteaza-ne: https://forms.gle/e6Y3QQCW8F2NgQ9y6


Disclaimer: Acest articol a fost adaugat de firma Optimcode Integration si nu reprezinta oficial punctul de vedere sau pozitia administratorului portalului e-calificare.ro”