Importanta marketingului personal pentru cresterea calitatii vietii

Cu o piata a muncii din ce in ce mai competitiva, cu un numar tot mai mare de personal calificat ce concureaza pe un numar tot mai mic de locuri de munca, la care se adauga sute de studenti si absolventi ce intra in piata muncii si concureaza cu persoanele cu experienta, marketarea personala reprezinta elementul ce scoate in fata un candidat in detrimentul altuia.

Ce este marketingul personal?

Marketingul personal ii ajuta pe indivizi sa-si imbunatateasca imaginea si reputatia pentru a avansa in cariera. Marketingul personal sau brandingul personal foloseste instrumente de branding pentru a crea in jurul unei persoane o imagine favorabila.

Prin instrumente specifice marketingul personal potentialii angajati se diferentiaza de alti solicitanti care pot concura pentru acelasi loc de munca.

Exista multe strategii pe care cei fara un loc de munca le pot aplica –

- Unele retele de socializare permit persoanelor inscrise sa isi creeze profiluri in care sa-si arate exemple din marca personala, sa-si evidentieze retelele profesionale, sa-si dezvolte relatii cu potentialii angajatori.

- Blogurile ofera utilizatorilor sansa de a-si demonstra expertiza si de a comenta tendintele din industrie.

- Conferintele profesionale, evenimentele de networking (atat online cat si offline sunt oportunitati de conectare cu eventuali angajatori si sa creeze o impresie buna.

- Munca de voluntariat reprezinta un aspect pozitiv ce aduce plus valoare profilului personal.

Despre proiect:

Global Commercium Development SRL in parteneriat cu Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Tulcea, Optimcode Integration si Agrafics Communication implementeaza in perioada septembrie 2021 – septembrie 2023, proiectul ‘’ABILitati pentru TINEri, ABILitati pentru un viitor sustenabil!’’, avand ca obiectiv cresterea gradului de ocupare si a nivelului de competente a cel putin 1052 tineri NEETs someri, cu varsta intre 16-29 ani, inregistrati la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenta in regiunile SV Oltenia, Sud Muntenia si Sud Est, prin asistare complexa & integrata (informare, formare, servicii specializate pentru ocupare, dezvoltare afaceri etc.)

Activitatea urmareste stimularea ocuparii prin diferite servicii asigurate tinerilor NEET – fiind adresata tuturor tinerilor NEETs pentru toate nivelurile de ocupabilitate, inclusive celor de nivel A ‘’usor ocupabil’’.

Serviciile specializate oferite in cadrul acestei activitati constau in:

- Activitati de mediere pentru intrarea pe piata muncii a tinerilor NEETs din regiunile vizate, pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea de sesiuni de consiliere profesionala/dezvoltare personala si cresterea stimei de sine pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea a cel putin 9 burse de munca pentru tinerii NEETs in cele 3 regiuni vizate.

Beneficiaza si tu de aceste oportunitati gratuite de dezvoltare personala si profesionala!

Contacteaza-ne: https://forms.gle/e6Y3QQCW8F2NgQ9y6


Disclaimer: Acest articol a fost adaugat de firma Optimcode Integration si nu reprezinta oficial punctul de vedere sau pozitia administratorului portalului e-calificare.ro”