Dezvoltarea personală și terapia prin artă

Termenul de ‘’artă” se aplică mai multor domenii, însă în principal vorbim despre disciplinele expansive, printre care muzica, pictura sau literatura.

Studiul diferitelor tipuri de artă contribuie la dezvoltarea personală prin stimularea simțurilor și prin conștientizarea laturii creative prezente în fiecare dintre noi.

După cum spunea odată Johann Wolfgang von Goethe - ”Un om ar trebui să asculte puțină muzică, să citească puțină poezie și să vadă o pictură în fiecare zi din viața lui, astfel încât grijile zilnice să nu îi orbească simțul frumosului cu care Dumnezeu a binecuvântat sufletul uman.”

ARTA

Arta, împreună cu muzica reprezintă un limbaj universal. De-a lungul vremurilor,artiștii ne-au comunicat poveștile lor și și-au exprimat emoțiile prin intermediul desenelor, picturilor, arhitecturii și sculpturilor. Le-am putut observa prin intermediul operelor sentimentele de bucurie, tristețe, pace sau frustrare.

Arta ne ajută să ne exprimăm. Prin acest mod, ființa umană comunică. Când ne bucurăm de operele de artă realizate de un artist, îi vedem imaginea pe care el și-o face despre lume în mod propriu. Astfel, și noi la rândul nostru când realizăm un desen sau o pictură, le permitem celor din jur să ne observe lumea interioară.

Când te exprimi prin artă sau apreciezi frumusețea sau geniul marilor artiști ai lumii, îți crești nivelul de conștiență. Să savurezi diferite tipuri de artă este relaxant si terapeutic.

MUZICA

”Dacă muzica este hrana iubirii, atunci cântă” – Shakespeare

Muzica nu este doar hrana iubirii, este hrana spiritului si sufletelor. Asemenea artei, reprezintă un limbaj universal și are abilitatea să te transpună la un alt nivel de conștiență față de cel normal.

Pe lângă faptul că ne trezește simțurile. Studiul muzicii ajută la dezvoltarea gândirii critice, a disciplinei de sine, a orientării în spațiu, cât și dezvoltarea abilităților matematice și de îmbunătățire a citirii.

LITERATURA

Citirea de romane, poezii, nuvele sau eseurile unora dintre cei mai apreciați scriitori și gânditori ai lumii ne îmbogățește prin: expunerea noastră la interesantele și fascinantele experiențe ale altora: ne oferă instrumente pentru înțelegerea naturii și condiției umane; ne transportă în alte lumi prin stimularea imaginației și creativității.

Explorarea artelor este distractiv și satisfăcător pe atât de multe planuri: intelectual, spiritual și creativ. Așa că nu ezita să o explorezi pentru a te cunoaște mai bine.

Despre proiect: Global Commercium Development SRL in parteneriat cu Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Tulcea, Optimcode Integration si Agrafics Communication implementeaza in perioada septembrie 2021 – septembrie 2023, proiectul ‘’ABILitati pentru TINEri, ABILitati pentru un viitor sustenabil!’’, avand ca obiectiv cresterea gradului de ocupare si a nivelului de competente a cel putin 1052 tineri NEETs someri, cu varsta intre 16-29 ani, inregistrati la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenta in regiunile SV Oltenia, Sud Muntenia si Sud Est, prin asistare complexa & integrata (informare, formare, servicii specializate pentru ocupare, dezvoltare afaceri etc.)

Activitatea urmareste stimularea ocuparii prin diferite servicii asigurate tinerilor NEET – fiind adresata tuturor tinerilor NEETs pentru toate nivelurile de ocupabilitate, inclusive celor de nivel A ‘’usor ocupabil’’.

Serviciile specializate oferite in cadrul acestei activitati constau in:

- Activitati de mediere pentru intrarea pe piata muncii a tinerilor NEETs din regiunile vizate, pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea de sesiuni de consiliere profesionala/dezvoltare personala si cresterea stimei de sine pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea a cel putin 9 burse de munca pentru tinerii NEETs in cele 3 regiuni vizate.

Beneficiaza si tu de aceste oportunitati gratuite de dezvoltare personala si profesionala!

Contacteaza-ne: https://forms.gle/e6Y3QQCW8F2NgQ9y6


Disclaimer: Acest articol a fost adaugat de firma Optimcode Integration si nu reprezinta oficial punctul de vedere sau pozitia administratorului portalului e-calificare.ro”