Calitatea relațiilor interumane și performanțele profesionale

Avem nevoie de relații interumane pentru supraviețuirea noastră ca rasă. Ele ne facilitează reproducerea, ne oferă dragoste și un mediu propice pentru dezvoltare, ne sporesc oportunitățile de viață și ne asigură supraviețuirea.

Iată care sunt cele mai importante trăsături ale unor relații de lucru de succes:

Încrederea

Încrederea stă la baza oricărei colaborări de succes. Oamenii angrenați în relații de încredere își caută sprijinul în persoanele din aceste legături pentru un sfat, o recomandare sau pentru suport.

La fel se întâmplă și într-o relație colegială unde există încrederea. Persoanele care au încredere unele în altele pot, de asemenea, să discute deschis despre succese și eșecuri pentru a învăța din ele.

Diversitatea de opinii

Fie că provine din diferențele de vârstă, sex, educație sau experiență, o anumită diversitate în gândire va apărea în orice mediu de lucru. Poveștile de succes nu doar tolerează diversitatea în opinii, ci o încurajează.

Diversitatea mărește numărul de soluții potențiale și le permite oamenilor să învețe unii de la alții.

Trăirea conștientă sau mindfulness

În relațiile în care se practică relațiile conștiente, oamenii sunt deschiși la idei noi. O practică atentă evită operarea pe pilot automat, încurajează pe toată lumea să-și exprime ideile fără teama de ridicol, critică sau pedeapsă și astfel se caută noi modalități de a învăța și a se perfecționa continuu.

Relaționarea

Se obține atunci când fiecare este conștient de importanța sarcinii pe care o are de îndeplinit și înțelege modul în care aceasta afectează tot mediul de lucru.

Important este ca fiecare persoană să fie conștientă de modul în care munca lui contribuie la obiectivele comune.

Respectul

Interacțiunile respectuoase sunt considerate oneste și pline de tact. Oamenii care se respectă își prețuiesc opiniile diferite. Acesta este important mai ales în situațiile dificile, deoarece îi poate ajuta pe indivizi să se concentreze pe rezolvarea problemelor.

Interacțiunea variată

Relațiile interumane pot fi descrise ca relații sociale sau relații legate de muncă. Relațiile sociale sunt relațiile personale și adesea se bazează pe activități care există în afara câmpului muncii. Relațiile legate de sarcini reprezintă relațiile concentrate pe activitățile profesionale. Însă aceste două tipuri de relații nu se exclud reciproc. Un mediu de succes poate încuraja dezvoltarea acestor relații și chiar mixarea acestor două categorii.

Comunicare eficientă

Comunicarea dintre indivizi poate fi de două tipuri – substanțiale (bogate) sau formale (simple). Pentru comunicarea în mod eficient a unor mesaje cu potențial neclar sau cu un conținut emoțional este recomandată folosirea următoarelor canale: interacțiunea față în față și conversațiile telefonice. Pentru mesajele de rutină se recomandă folosirea e-mail-urilor sau a mesajelor, a notelor. Iar pentru o comunicare de succes este recomandat ca fiecare individ să știe când să folosească un tip de canal sau dacă altul este mai indicat.

Promovarea acestor practici pentru relații de muncă de success nu stă în responsabilitatea unei singure persoane, cum ar fi managerul. Chiar dacă acesta joacă un rol important în dezvoltarea caracteristicilor unui mediu de lucru de success, fiecare angajat ar trebui să adopte acest comportament.

Astfel, se va realiza un mediu propice dezvoltării, atât a structurii profesionale cât și a indivizilor ce fac parte din comunitate.

Despre proiect: Global Commercium Development SRL in parteneriat cu Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Tulcea, Optimcode Integration si Agrafics Communication implementeaza in perioada septembrie 2021 – septembrie 2023, proiectul ‘’ABILitati pentru TINEri, ABILitati pentru un viitor sustenabil!’’, avand ca obiectiv cresterea gradului de ocupare si a nivelului de competente a cel putin 1052 tineri NEETs someri, cu varsta intre 16-29 ani, inregistrati la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenta in regiunile SV Oltenia, Sud Muntenia si Sud Est, prin asistare complexa & integrata (informare, formare, servicii specializate pentru ocupare, dezvoltare afaceri etc.)

Activitatea urmareste stimularea ocuparii prin diferite servicii asigurate tinerilor NEET – fiind adresata tuturor tinerilor NEETs pentru toate nivelurile de ocupabilitate, inclusive celor de nivel A ‘’usor ocupabil’’.

Serviciile specializate oferite in cadrul acestei activitati constau in:

- Activitati de mediere pentru intrarea pe piata muncii a tinerilor NEETs din regiunile vizate, pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea de sesiuni de consiliere profesionala/dezvoltare personala si cresterea stimei de sine pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea a cel putin 9 burse de munca pentru tinerii NEETs in cele 3 regiuni vizate.

Beneficiaza si tu de aceste oportunitati gratuite de dezvoltare personala si profesionala!

Contacteaza-ne: https://forms.gle/e6Y3QQCW8F2NgQ9y6


Disclaimer: Acest articol a fost adaugat de firma Optimcode Integration si nu reprezinta oficial punctul de vedere sau pozitia administratorului portalului e-calificare.ro”