Beneficiile serviciilor de informare și consiliere profesională

Consilierea profesională este un serviciu care se adresează tuturor categoriilor de indivizi, de la elevi, studenți sau persoane deja încadrate în câmpul muncii.

Consilierea profesională este un proces continuu de autocunoaștere personală și profesională benefică tuturor categoriilor de vârstă. Aceasta ajută la setarea obiectivelor profesionale sau regândirea parcursului carieristic actual.

Văzut uneori și ca un proces cu o importantă componentă psihologică, consilierea profesională identifică atuurile, dar și aspectele care necesită îmbunătățiri.

O importanță deosebită în creionarea profilului profesional și a celor mai optime alegeri pentru carieră este deținută și de profilul psihologic.

De exemplu, o persoană stresată, anxioasă, indisponibilă emotional sau cu stimă de sine scăzută își va influența în mod evident negativ performanțele și profilul socio-profesional.

Continuarea reușitei în orice domeniu presupune că “nu factorii externi opresc spirala succesului, ci eșecul în a menține disciplina care a adus succesul la început. Diferența dintre perdanți și învingători se vede în vremuri grele, când învingătorii continuă să lupte, aducând situația pe calea cea bună, pe când perdanții devin pasivi și încep să se plângă, ceea ce face lucrurile mai greu de rezolvat.” (Rosabeth Moss Kanter, Harvard Business School, în ”Capital”, nr.6/2005, pag.4)

Rezultând o concluzie destul de dureros de acceptat de cele mai multe ori: “dacă un om vede că se abat asupra lui mari nenorociri, el trebuie să cugete la faptele sale (...) majoritatea nenorocirilor își au cauza în noi inșine”. (Baruch Tercatin)

De asemenea, este important de precizat faptul că un consilier în formare profesională nu oferă sfaturi, ci aplicând metode și tehnici specifice facilitează procesului de atingere a obiectivelor pentru persoanele consiliate.

Activitățile desfășurate în cadrul sesiunilor de informare și consiliere conduc la dezvoltarea potențialului relational și personal al tinerilor înscriși în proiect. Aceste activități sunt adaptate profilului general al tinerilor NEETs, precum și tinând cont de particularitățile și caracteristicile individuale ale fiecărui individ.

Informarea și consilierea profesională permit tinerilor NEETs să prioritizeze identificarea și dezvoltarea de competențe necesare pentru parcursul profesional, dar și să poată să înțeleagă varietatea competențelor pe care le poate dezvolta.

Despre proiect:

Global Commercium Development SRL in parteneriat cu Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Tulcea, Optimcode Integration si Agrafics Communication implementeaza in perioada septembrie 2021 – septembrie 2023, proiectul ‘’ABILitati pentru TINEri, ABILitati pentru un viitor sustenabil!’’, avand ca obiectiv cresterea gradului de ocupare si a nivelului de competente a cel putin 1052 tineri NEETs someri, cu varsta intre 16-29 ani, inregistrati la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenta in regiunile SV Oltenia, Sud Muntenia si Sud Est, prin asistare complexa & integrata (informare, formare, servicii specializate pentru ocupare, dezvoltare afaceri etc.)

Activitatea urmareste stimularea ocuparii prin diferite servicii asigurate tinerilor NEET – fiind adresata tuturor tinerilor NEETs pentru toate nivelurile de ocupabilitate, inclusive celor de nivel A ‘’usor ocupabil’’.

Serviciile specializate oferite in cadrul acestei activitati constau in:

- Activitati de mediere pentru intrarea pe piata muncii a tinerilor NEETs din regiunile vizate, pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea de sesiuni de consiliere profesionala/dezvoltare personala si cresterea stimei de sine pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea a cel putin 9 burse de munca pentru tinerii NEETs in cele 3 regiuni vizate.

Beneficiaza si tu de aceste oportunitati gratuite de dezvoltare personala si profesionala!

Contacteaza-ne: https://forms.gle/e6Y3QQCW8F2NgQ9y6


Disclaimer: Acest articol a fost adaugat de firma Optimcode Integration si nu reprezinta oficial punctul de vedere sau pozitia administratorului portalului e-calificare.ro”