Avantajele cursurilor la distanta

Care sunt avantajele cursurilor video la distanţă?

http://www.softedu.eu

În cazul lecţiilor video, cursanţii urmăresc modul în care lectorul lucrează în faţa lor, pe desktopul calculatorului, în timp ce li se oferă explicaţii audio. Cursanţii reiau apoi operaţiile demonstrate, aplicând cunoştinţele dobândite şi lucrând în propriul ritm, acasă, pe calculatorul propriu.


Spre deosebire de cursurile care au loc la sediul trainerului, unde trebuie să te deplasezi, să te încadrezi într-un program, să participi împreună cu o întreagă grupă de studiu şi să te adaptezi ritmului comun, să transporţi laptopul propriu, să îţi instalezi programele necesare la curs, să comprimi tot procesul de învăţare într-un timp relativ scurt, avantajele cursului la distanţă sunt:

1. Studiaţi în confortul căminului dumneavoastră, în propriul ritm, urmărind lecţiile video, ascultând explicaţiile audio, studiind zonele de

zoom din lecţiile video, indicaţiile din căsuţele de detaliere de pe ecran şi lucrând cu fişierele de exerciţii în stadiul iniţial şi final, puse la dispoziţia dvs. pe DVD;

2. Aveţi propriul program de lucru, puteţi extinde sau comprima învăţarea, după disponibilitatea de timp;

3. Nu supuneţi laptopul riscurilor transportului, nu vă asumaţi cheltuieli de transport şi nu pierdeţi timp;

4. Lecţiile video, exerciţiile, documentaţia - toate rămân în posesia dvs., puteţi să le reluaţi sau să apelaţi la ele oricând doriţi.

Spre deosebire de cursurile online, unde deşi plătiţi o taxă modica, aveţi acces limitat în timp la tutoriale şi exerciţii, lecţiile video pe DVD au din nou avantaje.

Cum informaţia este perisabila, există toate şansele ca peste un timp să uitaţi operaţiile şi tehnicile învăţate.

În situaţia în care lecţiile video sunt însă în posesia dvs., puteţi să apelaţi la ele oricând doriţi.


Disclaimer: Acest articol a fost adaugat de firma Tipa Marius si nu reprezinta oficial punctul de vedere sau pozitia administratorului portalului e-calificare.ro”