Aptitudini și aspirații profesionale

Pentru a-ți asigura succesul în carieră trebuie să își proiecteze cariera. Asta înseamnă că trebuie să reflectezi în mod conștient, în fiecare etapă a vieții, în ce direcție trebuie să îți direcționezi eforturile și resursele personale, pentru a obține cele mai satisfăcătoare rezultate în activitatea profesională.

Începe cu anumite vise pe care le-ai avut în copilărie, iar la maturizare s-au transformat sau se pot transforma în adevărate proiecte de viață profesională.

Întâmplarea, irosirea timpului și efortului în activități care nu corespund aspirațiilor și capacităților personale nu trebuie să își aibă locul în proiectarea carierei.

În orice etapă a vieții ne-am afla, când avem de făcut o alegere pentru o profesie vom ține cont de trei principii foarte importante: VREAU, POT, TREBUIE.

Ce vreau?

Acest principiu include: interese, dorințe și aspirații.

Ce pot?

Acest principiu se bazează pe capacitățile tale și de aici începând transformi intenția în fapt real.

Ce trebuie?

Acest principiu reflectă cerințele socio-economice și necesitățile din piața muncii. Acest factor este foarte important, mai ales că în ultima perioadă a crescut concurența pe piața muncii.

Cum îți poți afla propriul potențial?

Conștientizează-ți propriile nevoi, dorințe și capacități completând enunțurile:

1. Lucrez cel mai bine când...

2. Lucrul care îmi place cel mai mult...

3. Mi-ar plăcea să învăț mai multe despre...

4. Doresc să mă perfecționez în...

5. Pentru a deveni un bun profesionist trebuie să îmi dezvolt următoarele abilități...

6. Sunt bun la...

7. Înainte de a începe să realizez o activitate importantă de învățare sau lucru, eu...

8. Am învățat că aș putea...

9. Îi pot ajuta pe alții la…

10. Vreau să lucrez la…

11. Vreau să învăț cum…

12. Vreau să fiu de ajutor la…

Nu uita că în continuarea reușitei ‘nu factorii externi opresc spirala succesului, ci eșecul în a menține disciplina ce a adus succesul la început’’ și că ‘diferența dintre perdanți și învingători se vede în vremuri grele, când învingătorii trebuie să lupte, aducând situația pe calea cea bună, pe când perdanții devin pasivi și încep să se plângă, ceea ce face lucrurile și mai greu de rezolvat. ‘

Dacă un om vede că se abat asupra lui mari nenorociri, el trebuie să cugete la faptele sale și nu uita că majoritatea nenorocirilor își au cauza în noi înșine. ‘ (Baruch Tercatin)

Despre proiect: Global Commercium Development SRL in parteneriat cu Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Tulcea, Optimcode Integration si Agrafics Communication implementeaza in perioada septembrie 2021 – septembrie 2023, proiectul ‘’ABILitati pentru TINEri, ABILitati pentru un viitor sustenabil!’’, avand ca obiectiv cresterea gradului de ocupare si a nivelului de competente a cel putin 1052 tineri NEETs someri, cu varsta intre 16-29 ani, inregistrati la Serviciul Public de Ocupare, cu rezidenta in regiunile SV Oltenia, Sud Muntenia si Sud Est, prin asistare complexa & integrata (informare, formare, servicii specializate pentru ocupare, dezvoltare afaceri etc.)

Activitatea urmareste stimularea ocuparii prin diferite servicii asigurate tinerilor NEET – fiind adresata tuturor tinerilor NEETs pentru toate nivelurile de ocupabilitate, inclusive celor de nivel A ‘’usor ocupabil’’.

Serviciile specializate oferite in cadrul acestei activitati constau in:

- Activitati de mediere pentru intrarea pe piata muncii a tinerilor NEETs din regiunile vizate, pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea de sesiuni de consiliere profesionala/dezvoltare personala si cresterea stimei de sine pentru cel putin 1052 de tineri NEETs;

- Organizarea a cel putin 9 burse de munca pentru tinerii NEETs in cele 3 regiuni vizate.

Beneficiaza si tu de aceste oportunitati gratuite de dezvoltare personala si profesionala!

Contacteaza-ne: https://forms.gle/e6Y3QQCW8F2NgQ9y6


Disclaimer: Acest articol a fost adaugat de firma Optimcode Integration si nu reprezinta oficial punctul de vedere sau pozitia administratorului portalului e-calificare.ro”