După ce recepţionează (calitativ şi cantitativ) materiile prime şi auxiliare le depozitează – respectând reglementările sanitare şi sanitar-veterinare legale în vigoare – şi le conservă până la introducerea în fabricaţie.
În conformitate cu fluxul tehnologic, efectuează operaţiile de pregătire preliminară specifice, dozează materiile prime conform reţetelor de fabricaţie şi a programului tehnologic al zilei (sortiment, cantitatea – kg sau număr de porţii), pregăteşte semipreparatele care stau la baza obţinerii preparatelor tip pizza (aluaturile de pizza, sosuri, toping-uri), efectuează coacerea.
Ultima etapă constă în finisarea estetică a produselor în vederea comercializării.
Competențe dobândite
• aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă.
• aplicarea normelor de protecţia mediului.
• aplicarea normelor igienico-sanitare.
• organizarea activităţii la locul de muncă.
• încasarea contravalorii produselor comercializate.
• gestionarea materiilor prime şi auxiliare.
• exploatarea echipamentelor tehnologice.
• realizarea pizzei.
• aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă.
• aplicarea normelor de protecţia mediului.
• aplicarea normelor igienico-sanitare.
• organizarea activităţii la locul de muncă.
După ce recepţionează (calitativ şi cantitativ) materiile prime şi auxiliare le depozitează – respectând reglementările sanitare şi sanitar-veterinare legale în vigoare – şi le conservă până la introducerea în fabricaţie.
În conformitate cu fluxul tehnologic, efectuează operaţiile de pregătire preliminară specifice, dozează materiile prime conform reţetelor de fabricaţie şi a programului tehnologic al zilei (sortiment, cantitatea – kg sau număr de porţii), pregăteşte semipreparatele care stau la baza obţinerii preparatelor tip pizza (aluaturile de pizza, sosuri, toping-uri), efectuează coacerea.
Ultima etapă constă în finisarea estetică a produselor în vederea comercializării.
Competențe dobândite
• aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă.
• aplicarea normelor de protecţia mediului.
• aplicarea normelor igienico-sanitare.
• organizarea activităţii la locul de muncă.
• încasarea contravalorii produselor comercializate.
• gestionarea materiilor prime şi auxiliare.
• exploatarea echipamentelor tehnologice.
• realizarea pizzei.
• aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă.
• aplicarea normelor de protecţia mediului.
• aplicarea normelor igienico-sanitare.
• organizarea activităţii la locul de muncă.