Însuşirea competenţelor necesare ocupaţiilor din industria alimentară, au ca rezultat aplicarea eficientă şi responsabilă a normelor de securitate şi sănătate în muncă şi protecţia mediului, pentru desfăşurarea activităţilor în condiţii de securitate maximă, precum şi realizarea la termen a lucrărilor repartizate prin organizarea corectă a activităţilor proprii.
Igiena şi siguranţa alimentară au o importanţă deosebită în activitatea măcelarului, o atenţie permanentă acordându-se igienei produselor, a locului de muncă, igienei individuale şi a echipamentului de lucru, pe toată durata şi în toate etapele procesului tehnologic în vederea realizării produselor sigure şi de bună calitate.
Competențe dobândite
• aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă.
• aplicarea normelor de protecţia mediului.
• organizarea activităţii proprii.
• aplicarea normelor de igienă şi de siguranţa alimentelor.
• întocmirea documentelor specifice.
• preluarea animalelor pentru sacrificare.
• pregătirea animalelor pentru sacrificare.
• suprimarea vieţii animalelor – prelucrarea iniţială.
• prelucrarea finală a carcaselor de carne.
• ambalarea şi etichetarea cărnii şi subproduselor de abator.
• transportul şi depozitarea cărnii şi subproduselor de abator.
• valorificarea altor componente rezultate din prelucrarea finală.
Atentie: acest curs nu este organizat de e-calificare.ro. Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa va adresati organizatorului. Acuratetea informatiilor din anunt este responsabilitatea integrala a companiei care a publicat anuntul.