Curs: Macelar

imagine Macelar
450 RON

Curs: Macelar

Curs de calificare // Autorizat

Bistrita, jud. Bistrita-nasaud // Pret: 450 RON


Data incepere: la formarea grupei // Durata: 360 ore in 90 zile
Perioada inscrieri: pana la formarea grupei
Data ultimei actualizari: 27/06/2019

Asigurarea conditiilor igienico-sanitare Prevenirea poluarii mediului Asigurarea tehnico - materiala pentru desfasurarea activitatii Intocmirea documentelor de evidenta primara Pregatirea animalelor pentru taiere Preluarea animalelor pentru taiere Prelucrarea finala a carcaselor de carne Programarea taierilor zilnice Taierea animalelor - prelucrarea initiala
Prezentare curs

Standardul se refera la activitatea de taiere in unitati specializate - abatoare - a animalelor de carne: bovine, porcine, ovine (si cabaline).

Activitatea implica probleme de organizarea locurilor de munca, probleme de planificare a activitatii si probleme specifice, tehnologice. Desfasurarea activitatii se realizeaza in unitati specializate - abatoare - dotate cu instalatii si utilaje corespunzatoare acestei activitati.

Dupa gradul de dotare tehnica si capacitate, unitatile pot fi tip complex industrial cu profil larg de taiere animale si industrializare; abatoare specializate numai pe taiere animale, conservare carne si industrializare limitata sau pot fi simple puncte de taiere care de regula sunt unitati cu dotare simpla si capacitate limitata.

Activitatea implica de asemenea si probleme deosebite legate de igiena si siguranta a produsului, carnea fiind destinata, in primul rand, consumului uman.

Macelarul trebuie sa posede, alaturi de cunostintele tehnologice, de igiena si cele care privesc manuirea uneltelor de lucru si a utilajelor si cunostinte privind clasificarea pe grupe si calitati a animalelor, terminologia specifica de abator, destinatia carnurilor, organelor si subproduselor care rezulta din taiere. De asemenea macelarul trebuie sa cunoasca elemente specifice de anatomia animalelor, cât si sa aiba cunostinte si îndemanare in manuirea uneltelor, in general obiecte taioase, pentru a preveni accidentele.

Munca macelarului se realizeaza de regula in echipa - cunostintele si competenta sa trebuie sa cuprinda toata aria de activitate pe întregul flux tehnologic.

Inscriere si derulare curs
Despre organizator

Fundatia APT International

logo Fundatia APT International

Adresa: Str.Libertatii 51/B, Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0733682847
E-mail contact firma: john.lia_roman@yahoo.com
Descriere:


Cursuri calificare 100 meserii, domenii; constructii, instalatii, auto, energetica, forestier, turism, infrumusetare,invatamant asistenta sociala alimentatie,agricultura,ISCIR,SSM,PSI,ANRE,Tel; 0263/239 077, 0733/682 847 si 0754/911 893
Resurse / alte informatii
Inscriere

Inscrierea la acest curs se face prin detaliile de contact.
Sună acum: 0733682847 0263239077
Document suplimentar

Organizatorul nu a adaugat un document suplimentar pentru acest curs.Atentie: acest curs nu este organizat de e-calificare.ro. Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa va adresati organizatorului. Acuratetea informatiilor din anunt este responsabilitatea integrala a companiei care a publicat anuntul.


Catre pagina de inceput