Lucrătorul calificat în cultura plantelor se ocupă cu activitățile de producere a legumelor, fructelor, florilor și viței
de vie pentru a asigura satisfacerea nevoilor sporite de consum ale populației, cât și pentru a valorifica superior p...
Crescătorii de animale se ocupă cu creşterea şi îngrijirea: bovinelor, porcinelor, caprinelor, cabalinelor
şi altor specii, a pasărilor de curte, obţinerea diferitelor tipuri de produse animaliere, depozitarea şi prelucrarea acestora.
Ocupația de tinichigiu vopsitor auto se referă la lucrătorii care execută operații de reparație și întreținere la autovehicule.
În acest domeniu, pe lângă operațiile efective de reparație și întreținere a autovehiculelor, tinichigiul
tr...
Curs Electrician auto. Ocupația de electrician auto se aplică lucrătorilor care execută operații de întreținere și reparație la sistemele electrice ale autovehiculelor rutiere.
Competențele lucrătorilor trebuie să cuprindă pe lângă moduril...
Zidarul, pietrar, tencuitor, execută elemente de construcţii
(pereţi portanţi, neportanţi, de compartimentare, stâlpi, bolţi, cupole,
canale, cămine, etc.) din zidării diferite folosind pietre naturale
sau artificiale confecţionate din m...
Ospătarul -chelnerul, , asigură servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, într-un local de alimentatie publică.
Serveşte, la cererea consumatorilor, preparate culinare, băuturi şi alte produse comestibile.
Conform nivelului 2 de responsabilitate, măcelarul realizează corect operaţiile, prin cunoaşterea şi respectarea metodelor şi procedurilor
de lucru, anatomiei şi fiziologiei animalelor, normelor de protecţie şi bunăstarea animalelor, tehno...
Ocupaţia se aplică maseur-ului şi presupune o sferă largă de competenţe pentru desfăşurarea activităţii, şi
anume asigurarea condiţiilor igienico-sanitare în cabinetul de masaj şi personale, autopregătirea în vederea
efectuării masajelor,...
Bucătarul, realizează preparate culinare după diferite reţete care să satisfacă exigenţele consumatorilor.
În acest scop, el se ocupă de pregătirea produselor alimentare pentru gătit.
Măsoară cantităţile necesare, le amestecă progresi...
Lucratorii în comerţ, din magazine şi pieţe vând clienţilor mărfuri – în comerţul
cu ridicata şi amanuntul şi probează calitatea mărfurilor şi modul de funcţionare a operaţiunii
expuse spre vânzare.