Ocupaţia se aplică lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de cofetărie
specializate și / sau unități de catering, partide de lucru din cadrul restaurantelor .
Ocupaţia se aplică lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de cofetărie
specializate și / sau unități de catering, partide de lucru din cadrul restaurantelor / cafenele /
insule de gătire din hypermarketuri / mall / vago...
Agentul de dezinfecţie, deratizare şi dezinsecţie, este specialistul care desfăşoară activităţi de dezinfecţie, deratizare şi dezinsecţie în incinte-reşedinţe, şcoli, creşe, grădiniţe, cantine, spitale, birouri, sectoare industriale.
Maşinistul utilaje de cale şi terasamente, este muncitorul care foloseşte sau serveşte (conduce, amplasează, manevrează, supraveghează, întreţine, repară) în mod permanent instalaţii, agregate şi utilaje fixe sau mobile cu ajutorul cărora s...
Asfaltatorul se ocupă în principal cu desfăşurarea unor activităţi specifice de pregătire a stratului suport, de preparare şi aşternere pe acesta a mixturilor asfaltice, compactare a stratului de mixturi asfaltice, precum şi aplicarea trata...
Operatorii conduc şisupraveghează funcţionarea corectă a agregatelor şi instalaţiilor fixe, prin acţionareaunor sisteme de comandă sau telecomandă, în vederea transformării metalelor, sticlei, ceramicii.
Zidarul, pietrar, tencuitor, execută elemente de construcţii (pereţi portanţi, neportanţi, de compartimentare, stâlpi, bolţi, cupole,
canale, cămine, etc.) din zidării diferite folosind pietre naturale sau artificiale confecţionate din mat...
Electricianul în construcții realizează toată gama de lucrări electrice de joasă și medie tensiune în instalații industriale, civile, de uz casnic și gospodăresc.
Infirmiera însoţeşte persoanele îngrijite la îndeplinirea activităţilor vieţii cotidiene şi efectuează îngrijiri legate de funcţii de întreţinere şi continuitate a vieţii.
A fi administrator de condominii reprezintă o adevarată responsabilitate, dar și o practică interactivă, pentru care e nevoie de cunoștințe teoretice și de competente specifice
Activitatea principală a unui administrator de pensiune turistică se desfăşoară în cadrul pensiunii turistice, o unitate de cazare şi alimentaţie publică, derulând concomitent activităţi specifice cu alte agenţii de turism, furnizori, bănci...
Bucătarul, realizează preparate culinare după diferite reţete care să satisfacă exigenţele consumatorilor.
În acest scop, el se ocupă de pregătirea produselor alimentare pentru gătit.
Recepționerii de hotel întâmpină și înregistrează clienții unităților de cazare. Alocă spațiile de cazare, emit cartele de acces/predau clienților cheile de acces.