Curs Macelar

imagine Curs Macelar
800 RON
Sună acum: 0764117720

Curs Macelar

Curs de calificare // Autorizat

Ramnicu Valcea, jud. Valcea // Pret: 800 RON


Data incepere: la formarea grupei // Durata: 360 ore
Perioada inscrieri: pana la formarea grupei
Organizator: ACCRC INTERNATIONAL
Data adaugarii: 25/03/2019

Curs Macelar- durata cusrului 2 luni si jumatate
Prezentare curs

Ocupaţia de măcelar se referă la activităţile de preluare şi pregătire a animalelor pentru sacrificare,

suprimare a vieţii animalelor, prelucrare iniţială şi finală a carcaselor de carne, ambalare, etichetare transport şi

depozitare a produselor şi valorificare componente provenite de la ungulate domestice (animale din speciile bovină,

porcină, ovină şi caprină, cabaline), păsări de curte, lagomorfe (iepuri), vânat sălbatic, a căror carne este destinată consumului uman.


Activitatea se desfăşoară în unităţi specializate şi autorizate sanitar veterinar – abatoare.


După gradul de dotare tehnică şi capacitate, unităţile pot fi tip complex industrial cu profil larg de tăiere animale şi industrializare,

abatoare specializate numai pentru tăiere animale, conservare carne şi industrializare limitată sau pot fi abatoare mici care de regulă sunt

unităţi cu dotare simplă şi capacitate limitată.


Conform nivelului 2 de responsabilitate, măcelarul realizează corect operaţiile, prin cunoaşterea şi respectarea metodelor şi procedurilor

de lucru, anatomiei şi fiziologiei animalelor, normelor de protecţie şi bunăstarea animalelor, tehnologiei, destinaţiei cărnurilor, organelor şi

subproduselor ce rezultă din tăiere, etc.


Însuşirea competenţelor necesare ocupaţiilor din industria alimentară, au ca rezultat aplicarea eficientă şi responsabilă a normelor de

securitate şi sănătate în muncă şi protecţia mediului, pentru desfăşurarea activităţilor în condiţii de securitate maximă, precum şi realizarea

la termen a lucrărilor repartizate prin organizarea corectă a activităţilor proprii.


Igiena şi siguranţa alimentară au o importanţă deosebită în activitatea măcelarului, o atenţie permanentă acordându-se igienei produselor,

a locului de muncă, igienei individuale şi a echipamentului de lucru, pe toată durata şi în toate etapele procesului tehnologic în vederea

realizării produselor sigure şi de bună calitate.


Competențe dobândite

aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă.

aplicarea normelor de protecţia mediului.

organizarea activităţii proprii.

aplicarea normelor de igienă şi de siguranţa alimentelor.

întocmirea documentelor specifice.

preluarea animalelor pentru sacrificare.

pregătirea animalelor pentru sacrificare.

suprimarea vieţii animalelor – prelucrarea iniţială.

prelucrarea finală a carcaselor de carne.

ambalarea şi etichetarea cărnii şi subproduselor de abator.

transportul şi depozitarea cărnii şi subproduselor de abator.

valorificarea altor componente rezultate din prelucrarea finală.

Inscriere si derulare curs
Despre organizator

ACCRC INTERNATIONAL

logo ACCRC INTERNATIONAL

Adresa: str. Calea lui Traian, nr. 147, bl. D2, etaj 1, biroul 3, Ramnicu Valcea, jud. Valcea
E-mail contact firma: officevilcea_accrcinternational@yahoo.com



Resurse / alte informatii
Inscriere

Inscrierea la acest curs se poate face prin site, de pe un cont de cursant, sau prin detaliile de contact listate.
Sună acum: 0764117720

Creează cont
Document suplimentar

Organizatorul nu a adaugat un document suplimentar pentru acest curs.




Catre pagina de inceput