Zidarul, rosar tencuitor își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor executand anumite zidării de complexităţi diferite. Pentru realizarea acestora zidarul folosește diverse tipuri de materiale și tehnici de îmbinare a lor după anumite reguli.
De asemenea, zidarul, rosar tencuitor:
pregăteşte suprafeţele elementelor de construcţii din zidărie de cărămidă sau beton, în vederea tencuirii (verifică abaterile, curăţă, trasează, umezeşte suprafeţele etc.);
execută tencuirea elementelor de construcţii prin aplicarea succesivă a mai multor straturi de mortar cu caracteristici fizice şi tehnice specifice care să asigure calitatea necesară, o protecţie bună şi un finisaj corespunzător scopului pentru care se realizează lucrarea;
verifică şi corectează defectele de execuţie înainte de a își începe activitatea.
ÎN CE CONSTĂ PROGRAMUL DE EVALUARE PENTRU CALIFICAREA DE ZIDAR, ROSAR-TENCUITOR?
Programul de evaluare pentru calificarea ZIDAR-ROSAR-TENCUITOR se adresează persoanelor cu experiență în muncă, fiind o alternativă la cursurile de formare profesională. Programul este autorizat de ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări), iar certificatul de competențe obținut în urma evaluării este recunoscut la nivel național și internațional.
Evaluarea se face în conformitate cu STANDARDUL OCUPAŢIONAL.
Aflați mai multe informații cu privire la aceasta formă de calificare profesională AICI.
CUI SE ADRESEAZĂ EVALUAREA COMPETENȚELOR PROFESIONALE?
Programul de evaluare a competențelor profesionale se adresează persoanelor care au experiența în meseria de zidar, rosar, tencuitor și își doresc sa obțină calificarea pe baza cunoștințelor pe care le dețin.
Totodată, evaluarea competențelor se adresează și firmelor care doresc să își califice acei angajați care au învățat o meserie la locul de muncă.
CARE SUNT CONDIȚIILE DE ACCES PENTRU INSCRIEREA LA PROGRAMUL DE EVALUARE ZIDAR, ROSAR-TENCUITOR?
Pentru înscrierea la programul de evaluare a competențelor profesionale pentru calificarea Zidar, rosar, tencuitor sunt necesare minim 8 clase finalizate si bineînteles, cunoștințele necesare practicării acestei meserii.
CE TIP DE CERTIFICAT SE OBȚINE ÎN URMA EVALUĂRII COMPETENȚELOR?
În urma participării la acest program, persoana evaluată primește un certificat de competențe profesionale, emis de A.N.C.
Certificatul (diploma) este recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut și la nivel internațional.
CE COMPETENŢE SUNT EVALUATE PENTRU OBȚINEREA CERTIFICĂRII ZIDAR, ROSAR-TENCUITOR?
Aplică prevederile legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă și în domeniul situațiilor de urgență;
Aplică normele de protecție a mediului;
Lucrează în echipăle;
Aplică cunoștințe generale de comunicare;
Utilizează tehnologia informaţiei şi comunicării (TIC);
Adoptă măsuri de eficiență energetică a clădirilor;
Organizarea locului de muncă;
Întreţine echipamentele de lucru;
Execută lucrările pregătitoare;
Execută lucrările de demolare / dezafectare a zidăriei;
Prepară mortarele pentru zidării şi tencuieli;
Execută lucrările de zidărie de complexitate mică / medie / mare;
Execută lucrările de tencuială de complexitate mică / medie / mare;
Execută lucrările de izolare/reabilitare termică, fixată cu mortar adeziv;
Asigură calitatea lucrărilor executate.
Atentie: acest curs nu este organizat de e-calificare.ro. Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa va adresati organizatorului. Acuratetea informatiilor din anunt este responsabilitatea integrala a companiei care a publicat anuntul.