Un rol important în menţinerea sănătăţii populaţiei îl joacă expertiza sanitară veterinară a produselor de origine animală.
În afară de posibilitatea transmiterii unor boli microbiene şi parazitare prin carne, lapte şi derivatele acestora la om, alimentele mai pot suferi o serie de alterări în timpul prelucrării, transportării, depozitării şi comercializării care, pe lângă faptul că le scade valoarea iniţială, le pot face chiar periculoase pentru consum.
În ultimii ani, legislaţia sanitară veterinară prevede o serie de măsuri care să permită alinierea ţării noastre la standardele Uniunii Europene în domeniu. Aceste măsuri au la bază o metodologie unitară de lucru şi interpretare în laboratoarele de control sanitar veterinar al alimentelor.
Unităţile de competenţe tehnice generale şi specializate: Patologia infecţioasă, Propedeutica, Patologia chirurgicală şi Patologia obstetricală, asigură tehnicianului veterinar capacitatea de a sprijini în mod real medicul veterinar în diagnosticarea, prevenirea şi combaterea bolilor la animale.
Competențe dobândite
1. Utilizarea elementelor de agropedagogie
2. Cresterea animalelor
3. Utilizarea masinilor agricole si de zootehnice
4. Realizarea activitatilor unitatii agricole in relatia cu piata
5. Administrarea unitatii agricole
6.Conservarea mediului inconjurator
7. Conducerea tractorului si auto
8. Analizarea partilor anatomice si fiziologia animalelor
9. Prepararea si administrarea medicamentelor la animale
10. Examinarea si tratarea bolilor la animale
11. Expertizarea sanitar-veterinara a carnii si produselor de origine animala.
Atentie: acest curs nu este organizat de e-calificare.ro. Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa va adresati organizatorului. Acuratetea informatiilor din anunt este responsabilitatea integrala a companiei care a publicat anuntul.