Fondul cinegetic este o vie resursa naturala regenerabila de interes national si international si este administrat si gestionat in scopul conservarii biodiversitatii faunei sălbatice si a mentinerii echilibrului ecologic, exercitării vânătorii si satisfacerii unor cerinte socio-economice. Administrarea fondului cinegetic se realizează de către autoritatea publica centrală care răspunde de silvicultură.
Fondul de vânătoare reprezintă fondul cinegetic al tării organizat in unităti economico-administrative. Gestionarea fondurilor de vânătoare se atribuie de către autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură, organizatii vânătoresti legal constituite, afiliate Asociatiei Generale a Vânătorilor si Pescarilor Sportivi, Regia Nationala a Pădurilor, unităti de invătămant si de cercetare stiintifică cu profil cinegetic din Romania, denumite, conform legii, gestionari ai fondurilor de vânătoare.
Cursul PAZNIC DE VẦNẮTOARE este un curs autorizat, destinat tuturor celor care doresc să se califice incât să-si poată desfăsura activitatea in mod legal, in paza si administrarea unui fond de vânătoare.
Obiectivele cursului sunt asigurarea pazei si administrarea unui fond de vânătoare; participarea si organizarea de vânători individuale sau colective; combaterea daunatorilor si speciilor de vânat; asigurarea hranei vânatului; prevenirea si combaterea bolilor speciilor de vânat; realizarea de constructii si amenajari vânatoresti; evaluarea si selectionarea vânatului; organizarea recoltarii vânatului; popularea si repopularea fondului de vânătoare, etc.
Competenţe dobândite
1. Comunicare interactivă
2. Efectuarea muncii în echipă
3. Planificarea activităţii proprii
4. Perfecţionarea pregătirii profesionale
5. Aplicarea normelor de sănătate şi securitate în muncă, de protecţia mediului şi de PSI
6. Asigurarea pazei fondului de vânătoare
7. Combaterea dăunătorilor speciilor de vânat
8. Asigurarea hranei vânatului
9. Prevenirea şi combaterea bolilor speciilor de vânat
10. Realizarea de construcţii şi amenajări vânătoreşti
11. Evaluarea şi selecţia vânatului
12. Organizarea recoltării vânatului
13. Popularea şi repopularea fondului de vânătoare
14. Utilizarea armei de vânătoare
ACCRC GORJ este o organizaţie non-guvernamentală cu structură umanitară, nonprofit, fără scop patrimonial, politic sau lucrativ, având personalitate juridică în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
ACCRC GORJ este o organizaţie non-guvernamentală cu structură umanitară, nonprofit, fără scop patrimonial, politic sau lucrativ, având personalitate juridică în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
SCOPUL ŞI OBIECTIVELE A.C.C.R.C GORJ
Promovarea şi dezvoltarea de activităţi educaţionale şi de pregătire profesională.
Organizarea de colocvii, simpozioane, dezbateri, conferinţe, cursuri de pregătire şi perfecţionare profesională, calificare, recalificare, activităţi de informare consulting, training şi publicitate.
Promovarea şi organizarea învăţământului pentru adulţii care nu frecventează un centru şcolar sau sistem universitar.
Promovarea unei atitudini active în rândul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă.
Promovarea unei culturi manageriale moderne prin diseminarea largă a celor mai noi teorii şi practici în domeniu.
VALORI PROMOVATE
Spirit civic.
Responsabilitate individuală.
Spirit de echipă.
Toleranţă şi deschidere.
Demnitate.
Integritate.
Profesionalism.
IMPLICAREA A.C.C.R.C GORJ ÎN FORMAREA PROFESIONALĂ
În prezent ASOCIAŢIA DE CONSI...
Atentie: acest curs nu este organizat de e-calificare.ro. Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa va adresati organizatorului. Acuratetea informatiilor din anunt este responsabilitatea integrala a companiei care a publicat anuntul.