Curs: Macelar

imagine MACELAR
1010 RON
Sună acum: 0769413920, 0769276018

Curs: Macelar

Curs de calificare // Autorizat

Timisoara, jud. Timis // Pret: 1010 RON


Data incepere: la formarea grupei // Durata: 360 ore
Perioada inscrieri: pana la formarea grupei
Organizator: ACCRC INTERNATIONAL
Data ultimei actualizari: 05/09/2020

Ocupaţia de măcelar se referă la activităţile de preluare şi pregătire a animalelor pentru sacrificare, suprimare a vieţii animalelor, prelucrare iniţială şi finală a carcaselor de carne, ambalare, etichetare transport şi depozitare a produselor.
Prezentare curs

Macelar

 
DESCRIEREA OCUPATIEI

Imagine

Ocupaţia de măcelar se referă la activităţile de preluare şi pregătire a animalelor pentru sacrificare,
suprimare a vieţii animalelor, prelucrare iniţială şi finală a carcaselor de carne, ambalare, etichetare transport şi
depozitare a produselor şi valorificare componente provenite de la ungulate domestice (animale din speciile bovină,
porcină, ovină şi caprină, cabaline), păsări de curte, lagomorfe (iepuri), vânat sălbatic, a căror carne este destinată consumului uman.

Activitatea se desfăşoară în unităţi specializate şi autorizate sanitar veterinar – abatoare.

După gradul de dotare tehnică şi capacitate, unităţile pot fi tip complex industrial cu profil larg de tăiere animale şi industrializare,
abatoare specializate numai pentru tăiere animale, conservare carne şi industrializare limitată sau pot fi abatoare mici care de regulă sunt
unităţi cu dotare simplă şi capacitate limitată.

Conform nivelului 2 de responsabilitate, măcelarul realizează corect operaţiile, prin cunoaşterea şi respectarea metodelor şi procedurilor
de lucru, anatomiei şi fiziologiei animalelor, normelor de protecţie şi bunăstarea animalelor, tehnologiei, destinaţiei cărnurilor, organelor şi
subproduselor ce rezultă din tăiere, etc.

Însuşirea competenţelor necesare ocupaţiilor din industria alimentară, au ca rezultat aplicarea eficientă şi responsabilă a normelor de
securitate şi sănătate în muncă şi protecţia mediului, pentru desfăşurarea activităţilor în condiţii de securitate maximă, precum şi realizarea
la termen a lucrărilor repartizate prin organizarea corectă a activităţilor proprii.

Igiena şi siguranţa alimentară au o importanţă deosebită în activitatea măcelarului, o atenţie permanentă acordându-se igienei produselor,
a locului de muncă, igienei individuale şi a echipamentului de lucru, pe toată durata şi în toate etapele procesului tehnologic în vederea
realizării produselor sigure şi de bună calitate.
Competențe dobândite

    aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă.
    aplicarea normelor de protecţia mediului.
    organizarea activităţii proprii.
    aplicarea normelor de igienă şi de siguranţa alimentelor.
    întocmirea documentelor specifice.
    preluarea animalelor pentru sacrificare.
    pregătirea animalelor pentru sacrificare.
    suprimarea vieţii animalelor – prelucrarea iniţială.
    prelucrarea finală a carcaselor de carne.
    ambalarea şi etichetarea cărnii şi subproduselor de abator.
    transportul şi depozitarea cărnii şi subproduselor de abator.
    valorificarea altor componente rezultate din prelucrarea finală.


Inscriere si derulare curs
Despre organizator

ACCRC INTERNATIONAL

logo ACCRC INTERNATIONAL

Adresa: TUDOR VLADIMIRESCU NR 65, Targu Jiu, jud. Gorj
Telefon: 0769413920
E-mail contact firma: accrcinternational@yahoo.com
Descriere:

Vrei să activezi într-un domeniu și nu ai cunoștințele necesare?
Cu ajutorul nostru poți dobândii toate informațiile necesare! Pe lânga asta noi îți dăm și diplomă recunoscut in tara si in UE, avizata de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei!
Nu pierde această șansă!




Resurse / alte informatii
Inscriere

Inscrierea la acest curs se poate face prin site, de pe un cont de cursant, sau prin detaliile de contact listate.
Sună acum: 0769413920 0769276018

Creează cont
Document suplimentar

Organizatorul nu a adaugat un document suplimentar pentru acest curs.



Atentie: acest curs nu este organizat de e-calificare.ro. Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa va adresati organizatorului. Acuratetea informatiilor din anunt este responsabilitatea integrala a companiei care a publicat anuntul.


Catre pagina de inceput