Ocupaţia este practicată în localităţile urbane şi rurale, în parcuri publice, grădini publice, scuaruri, suprafeţe înierbate din zona adiacentă zonelor de circulaţie, terenuri de joacă pentru copii, zone verzi din jurul stadioanelor şi sălilor de sport, zone verzi din incinta agenţilor economici, instituţiilor publice, muzeelor, bisericilor, spitalelor şi sanatoriilor, terenuri din cimitire, spaţii verzi de pe autostrăzi, spaţii recreative şi malurile cursurilor de apă.
Calificarea poate fi practicată în urma absolvirii învăţământului primar, sau în urma dobândirii competenţei la locul de muncă, aceasta calificare aflându-se pe nivelul 1 de responsabilitate şi autonomie, conform cadrului Naţional al Calificărilor şi al Cadrului European al Calificărilor.
Activităţile pe care aceştia le desfăşoară sunt relativ simple şi nu presupun activităţi intelectuale.
Activitatea se desfăşoară în domeniul spaţiilor verzi, în spaţii deschise, luminate natural sau artificial, în condiţii meteo favorabile şi nefavorabile, la nivelul solului. Munca se desfăşoară individual şi în echipă, conform unui program şi conform unor instrucţiuni şi proceduri simple, bine definite, presupunând un grad foarte mic de autonomie.
Activitatea de întreţinere a spaţiilor verzi presupune un personal calificat care să presteze servicii de calitate, în concordanţă cu nivelul de exigenţă tot mai ridicat al beneficiarilor şi cu noile tehnologii ecologice, motiv pentru care lucrătorul salubrizare spaţii verzi are o responsabilitate crescută în ceea ce priveşte calitatea rezultatelor şi care presupune verificări externe.
Atentie: acest curs nu este organizat de e-calificare.ro. Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa va adresati organizatorului. Acuratetea informatiilor din anunt este responsabilitatea integrala a companiei care a publicat anuntul.