Norme generale si specifice referitoare la sanatatea si securitatea in munca si in domeniul situatiilor de urgenta. Legea securitatii si sanatatii in munca, NSSM.
Norme generale si specifice referitoare la protectia mediului.
Ocupaţia de Bucătar specialist/vegetarian/dietetician se referă la activitatea de preparare a produselor culinare complexe în cadrul unei bucătării profesionale.
Formatorul de competente profesionale se ocupa cu pregatirea formarii (elaborarea programului de formare, a materialelor de instruire), formarea propriu-zisa (prezentare, studii de caz, rezolvarea problemelor in grup etc.), evaluarea cursan...
Ocupaţia se aplică maseur-ului şi presupune o sferă largă de competenţe pentru desfăşurarea activităţii, şi
anume asigurarea condiţiilor igienico-sanitare în cabinetul de masaj şi personale, autopregătirea în vederea
efectuării masajelor,...
Tehnicianul transporturi este capabil să opereze cu documente de transport, să analizeze mărfurile în vederea transportării şi depozitării, să realizeze operaţii specific planificării şi derulării unor activităţi de transport.
Dulgherul-tâmplar-parchetar este muncitorul din construcţii-montaj a cărui activitate se compune din: executarea schelelor necesare lucrului la înălţime pentru lucrările de zidărie şi finisaje la interior şi exterior.