Dulgherul-tâmplar-parchetar este muncitorul din construcţii-montaj a cărui activitate se
compune din: executarea schelelor necesare lucrului la înălţime pentru lucrările de zidărie şi
finisaje la interior şi exterior
Ocupaţia de fierar-betonist se practică în sectorul construcţiilor, în cadrul unor companii de dimensiuni
foarte diferite care execută lucrări pentru construcţii civile, industriale, edilitare, de căi ferate, drumuri
şi poduri etc.
Asfaltatorul se ocupă în principal cu desfăşurarea unor activităţi specifice de
pregătire a stratului suport, de preparare şi aşternere pe acesta a mixturilor asfaltice,
compactare a stratului de mixturi asfaltice, precum şi aplicarea tra...
Practicanţii ocupaţii de electromecanic montează, reglează şi repară aparate şi echipamente electrice şi
energetice de toate tipurile (motoare electrice, dinamuri, tablouri de comandăşi distribuţie, instrumente sau componente
electrice la...
Ocupația de tinichigiu vopsitor auto se referă la lucrătorii care execută operații de reparație și întreținere la autovehicule.
În acest domeniu, pe lângă operațiile efective de reparație și întreținere a autovehiculelor, tinichigiul
tr...
Ocupația de electrician auto se aplică lucrătorilor care execută operații de întreținere și reparație la sistemele
electrice ale autovehiculelor rutiere.
Cosmetica, are ca obiectiv nu numai îngrijirea feţei, ci se ocupă de întregul corp şi a căpătat o importanţă
deosebită în zilele noastre, influentându-ne direct stilul de viată şi concepţiile.
Stilistul-protezist de unghii este specialistul care se ocupă de îngrijirea și înfrumusețarea unghiilor, mâinilor și
picioarelor clienților săi, aplicând diverse tehnici și metode de intervenție.
Frizerul, se ocupă în principal cu oferirea de servicii clientelei, programarea clientelei,
executarea tunsorii pentru barbaţi, executarea bărbieritului, executarea ingrijirilor faciale şi capilare,
spălarea părului, aprovizionarea cu mat...
Bucătarul, realizează preparate culinare după diferite reţete care să satisfacă exigenţele consumatorilor.
În acest scop, el se ocupă de pregătirea produselor alimentare pentru gătit.
Ocupaţia de măcelar se referă la activităţile de preluare şi pregătire a animalelor pentru sacrificare,
suprimare a vieţii animalelor, prelucrare iniţială şi finală a carcaselor de carne, ambalare, etichetare transport şi
depozitare a pro...
Pizzar-ul îşi desfăşoară activitatea în pizzerii, fast-food-uri sau în unităţi de alimentaţie publică și realizează pizza în vederea comercializării.
El utilizează echipamente şi ustensile de bucătărie, echipamente specifice, precum cuptor...
Patiserul prepară în laborator sau în unităţile industrializate, produsele de patiserie în vederea
comercializarii.
După ce recepţionează (cantitativ şi calitativ) materiile prime şi auxiliare, le depozitează şi le conservă
până la int...
Ospătarul (chelnerul), vânzător în unităţi de alimentaţie, asigură servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate,
într-un local de alimentatie publică.
Serveşte, la cererea consumatorilor, preparate culinare, băuturi şi alt...