Patiserul prepară în laborator sau în unităţile industrializate, produsele de patiserie în vederea comercializarii.
După ce recepţionează (cantitativ şi calitativ) materiile prime şi auxiliare, le depozitează şi le conservă până la introducerea în fabricaţie.
Apoi sortează, curăţă, cerne şi dozează materiile prime, după care urmează prepararea aluaturilor, cremelor şi compoziţiilor.
După aceasta etapă, se trece la modelarea şi coacerea preparatelor (foetaje), umplerea și asamblarea produselor de patiserie.
Ultima parte a muncii patiserului constă în finisarea produselor, glasarea şi decorarea lor.
Cursul se adreseaza persoanelor care doresc să se califice sau să-şi îmbunătăţească cunoştinţele în domeniul cofetăriei şi patiseriei.
Care sunt avantajele participării la acest curs?
– asimilarea cunoştinţelor necesare domeniului.
– pregătirea profesională este asigurată de profesori cu experienţă teoretică şi practică.
– cursul este acreditat, iar diploma este recunoscută naţional şi internaţional.
– posibilitatea efectuării stagiului de practică în unităţi specializate sau la locul de muncă.
– program de curs flexibil.
– plata în rate şi multe alte avantaje.