Brutarul, fabrică pâine şi produse de panificaţie prin transformarea făinii şi a adaosurilor respective.
Patiserul, prepară în laborator sau în unităţile industrializate, produsele de patiserie în vederea comercializării.
După ce recepţionează (cantitativ şi calitativ) materiile prime şi auxiliare, le depozitează şi le conservă până la introducerea în fabricaţie.
Ocupaţia se aplică lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de panificaţie,
specializate, și/sau unități de catering, partide de lucru din cadrul restaurantelor, cafenele,
insule de pregătire din hypermarketuri/mall/ vagoane restaurant/vase de croazieră fluvială
sau maritimă/unități mobile (food-truck)/tonete în piețe și târguri, cu capacități de producție
diferite (de la unități de capacitate foarte mică, cu activitate preponderent manuală până la
unități de producție de capacitate foarte mare, cu instalații de fabricație automatizate.
Atentie: acest curs nu este organizat de e-calificare.ro. Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa va adresati organizatorului. Acuratetea informatiilor din anunt este responsabilitatea integrala a companiei care a publicat anuntul.