Barmanul se ocupă de aprovizionarea cu băuturi de diferite sortimente, cu prepararea şi servirea
lor într-un local de alimentaţie publică (restaurant, bodegă, bar, bufet).
El face propuneri de aprovizionare a barului cu sortimente de băuturi variate şi în cantităţi
suficiente faţă de cerinţele consumului, gestionează băuturile, utilajul şi inventarul de servire.
Prepară şi serveşte băuturile. Prepararea băuturilor, cere din partea barmanului atenţie pentru
respectarea amestecurilor şi a exactităţii cantităţilor prevăzute sau solicitate.
În activitatea sa, barmanul foloseşte diverse materiale: carneţel, creion, monedă divizionară,
liste de băuturi, borderou de plăţi şi bonuri de marcaj.
Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: frapiere, pahare, sticle, sifoane, platouri, cleşti, şervete s.a.
Competențe dobândite
comunicarea interactivă la locul de muncă.
efectuarea muncii în echipă.
competenţe generale la locul de muncă.
aplicarea N.P.M şi P.S.I.
menţinerea unui mediu de muncă sigur şi curat.
organizarea locului de muncă în vederea începerii activităţii.
curăţarea şi depozitarea obiectelor de inventar.
gestionarea stocurilor de băuturi şi materiale necesare.
încasarea contravalorii serviciilor oferite.
pregătirea băuturilor de bar.
pregătirea tonomatelor de servire.
preluarea comenzilor clienţilor.
servirea clienţilor la bar.
Atentie: acest curs nu este organizat de e-calificare.ro. Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa va adresati organizatorului. Acuratetea informatiilor din anunt este responsabilitatea integrala a companiei care a publicat anuntul.