Curs: Coordonatorul in Materie de Securitate si Sanatate in Munca

imagine COORDONATORUL ÎN MATERIE DE SECURITATE ȘI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ
1010 RON
Sună acum: 0352401078, 0769413920

Curs: Coordonatorul in Materie de Securitate si Sanatate in Munca

Curs de specializare // Autorizat

Drobeta Turnu Severin , jud. Mehedinti // Pret: 1010 RON


Data incepere: la formarea grupei
Perioada inscrieri: pana la formarea grupei
Organizator: ACCRC INTERNATIONAL
Data ultimei actualizari : 01/07/2024

Coordonatorul în materie de securitate şi sănătate işi desfăşoară activitatea în companii din domeniul construcţiilor, în toate punctele de lucru ale acestora.
Prezentare curs

Este persoana fizică sau juridică competentă, desemnată de către beneficiar și/sau de către managerul de proiect, în conformitate cu legislația aplicabilă în vigoare, pentru a realiza coordonarea în materie de securitate și sănătate în muncă în faza de studiu, concepție și elaborare a unui proiect, cât și pe perioada executării lucrărilor. La programele de formare a coordonatorilor pot participa persoanele care îndeplinesc următoarele condiții:
1. persoane cu studii superioare (de lungă sau de scurtă durată), avand specializarile: a) construcții civile, industriale, agricole și inginerie civilă; b) construcții căi ferate, drumuri și poduri; c) instalații pentru construcții; d) construcții hidrotehnice; e) utilaje pentru construcții; f) geodezie; g) utilaj tehnologic pentru construcții; h) ingineria și managementul resurselor tehnologice pentru construcții; i) inginerie minieră pentru lucrări subterane pe șantierele de hidroconstrucții și construcții tunele;
2. arhitecți și conductori arhitecți;
3. pentru cursurile de formare a coordonatorilor de nivel de baza se admite și înscrierea personalului cu studii medii cu specializarile prevăzute la punctele 1 și 2, acesta putând fi angajat doar ca și coordonator în materie de securitate și sănătate pe durata realizării lucrării.
Coordonatorul în materie de securitate şi sănătate pe durata realizării lucrării trebuie sa aibă competenta necesară exercitării funcţiei, astfel:
1. a) experiență profesională în construcţii sau în conducerea şantierului de minimum 5 ani;
2. b) formare specifică de coordonator în materie de securitate şi sănătate, actualizată la fiecare 3 ani.
Coordonatorii care au absolvit cursuri de formare pentru nivelul superior pot desfășura activitatea pentru care au fost pregătiți la elaborarea oricăror proiecte și / sau pe șantierele aferente acestora.

Coordonatorul în materie de securitate şi sănătate pe durata elaborării proiectului lucrării coordoneaza aplicarea și luarea în considerare a principiilor generale de prevenire în materie de securitate şi sănătate prevăzute în legislaţia națională, în special în ceea ce priveşte:
1. a) alegerea soluţiilor arhitecturale, tehnice şi/sau organizatorice în scopul planificarii diferitelor lucrări ori faze de lucru care se desfăşoară simultan sau succesiv;
2. b) estimarea timpului necesar pentru realizarea acestor lucrări sau faze de lucru.

Pe durata elaborării proiectului lucrării, elaborează sau solicită să se elaboreze, sub responsabilitatea sa, un plan de securitate şi sănătate, precizând regulile aplicabile şantierului respectiv şi ţinând seama de activităţile de exploatare care au loc în cadrul acestuia, pregăteste un dosar de intervenţii ulterioare, adaptat caracteristicilor lucrării, conţinând elementele utile în materie de securitate şi sănătate de care trebuie sa se ţină seama în cursul eventualelor lucrări ulterioare, adapteaza planul de securitate şi sănătate la fiecare modificare adusă proiectului, transmite elementele planului de securitate şi sănătate tuturor celor cu responsabilităţi în domeniu, deschide un registru de coordonare şi il completeaza.
Transmite planul de securitate şi sănătate, registrul de coordonare şi dosarul de intervenţii ulterioare beneficiarului şi/sau managerului de proiect şi coordonatorului în materie de securitate şi sănătate pe durata realizării lucrării; participă la întrunirile organizate de beneficiar şi/sau de managerul de proiect; stabileste, în colaborare cu beneficiarul şi/sau managerul de proiect, măsurile generale de securitate şi sănătate aplicabile şantierului; armonizeaza planurile proprii de securitate şi sănătate ale antreprenorilor cu planul de securitate şi sănătate al şantierului; organizeaza coordonarea între proiectanţi; ţine seama de toate eventualele interferente ale activităţilor de pe şantier.
Coordonatorul în materie de securitate şi sănătate pe durata realizării lucrării coordoneaza aplicarea principiilor generale de prevenire şi de securitate la alegerea soluţiilor tehnice şi/sau organizatorice în scopul planificarii diferitelor lucrări sau faze de lucru care se desfăşoară simultan ori succesiv şi estimeaza timpul necesar pentru realizarea acestor lucrări sau faze de lucru; coordoneaza punerea în aplicare a măsurilor necesare pentru a se asigura ca angajatorii şi, dacă este cazul, lucrătorii independenţi respectă principiile de prevenire și protecție și asigură securitatea și sănătatea în munca pe șantier, într-un mod coerent şi responsabil, şi aplica planul de securitate şi sănătate; adapteaza sau solicita să se realizeze eventuale adaptări ale planului de securitate şi sănătate şi ale dosarului de intervenţii ulterioare, în funcţie de evoluţia lucrărilor şi de eventualele modificări intervenite.
Organizează cooperarea între angajatori, inclusiv a celor care se succed pe şantier, şi coordonarea activităţilor acestora, privind protecţia lucrătorilor, prevenirea accidentelor şi a riscurilor profesionale care pot afecta sănătatea lucrător

Inscriere si derulare curs
Despre organizator

ACCRC INTERNATIONAL

logo ACCRC INTERNATIONAL

Adresa: TUDOR VLADIMIRESCU NR.65, ETAJUL2, CAM. 20, Targu Jiu, jud. Gorj
Telefon: 0352401078
E-mail contact firma: accrcinternational@yahoo.com
Descriere:
Echipa ACCRC INTERNATIONAL este una dintre cele mai tinere echipe din domeniul formarii profesionale din Romania. Astfel, venim cu idei inovatoare si moderne de invatare, eliminand stilul sumbru al cursurilor de formare clasice. Mizam foarte mult pe partea practica a cursurilor, iar in ceea ce priveste partea teoretica ne asiguram intotdeauna ca modalitatea de formare a participantilor este interactiva si permite asimilarea cu o mai mare usurinta a cunostintelor. Experienta vasta a echipei noastre se regaseste in fiecare detaliu al activitatii noastre. Oferim cursantilor suporturi de curs interactive, rechizite si consumabile gratuit, pe toata perioada desfasurarii cursurilor. Deasemenea posibilitatea achitarii cursurilor in rate este un sprijin important oferit cursantilor nostri. La ACCRC INTERNATIONAL suntem mereu alaturi de cursantii nostri si ii sprijinim atat in timpul cursurilor cat si dupa finalizarea acestora.Adulții învață cel mai bine când sunt abordați la nivelul lor curent de înțelegere și competență. Un bun formator trebuie să găsească limbajul de comunicare cel mai adecvat grupului de cursanți. Formatorul de profesie jurist/psiholog/economist/inginer trebuie sa-și adapteze stilul de predare și de comunicare. De exemplu, un curs pe tema „ Previziuni pe termen mediu si lung” este susținut în mod diferit de formator, dacă lucrează cu un grup de cursanți absolventi de studii economice, respectiv dacă se adresează unor potențial manageri/directori


Resurse / alte informatii
Inscriere

Inscrierea la acest curs se poate face prin site, de pe un cont de cursant, sau prin detaliile de contact listate.
Sună acum: 0352401078 0769413920

Creează cont
Document suplimentar

Organizatorul nu a adaugat un document suplimentar pentru acest curs.



Atentie: acest curs nu este organizat de e-calificare.ro. Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa va adresati organizatorului. Acuratetea informatiilor din anunt este responsabilitatea integrala a companiei care a publicat anuntul.


Catre pagina de inceput