Dulciurile fac parte din micile plăceri ale vieții. Tuturor ne plac, ne bucurăm de gustul lor și ne simțim mai bine atunci când ne facem timp să savuram o prăjitură. Din păcate, nu toți ne pricepem să le preparăm.
De aceea, dacă îți place să prajituresti, pui suflet în preparatele tale, iar cei dragi se bucură de fiecare data când le pregătești ceva bun, este timpul să obții calificarea de cofetar!
DESCRIEREA PROGRAMULUI DE EVALUARE
Programul de evaluare a competențelor profesionale se adresează acelor persoane care cunosc meseria de cofetar, dar nu au o diplomă care să le ateste cunoștințele.
Nu este necesar să urmezi un curs de calificare sau să lucrezi în domeniu. Tot ce trebuie să faci este să susții un examen, format dintr-o probă teoretică și una practică, prin care să dovedești că ai calitățile necesare unui cofetar priceput.
Astfel, dacă știi meserie și ai minim 8 clase, poți opta pentru evaluarea competențelor, iar după susținerea examenului vei obține calificarea de cofetar. Certificatul de competențe obținut este recunoscut la nivel național și internațional.
TIPUL DE CERTIFICAT OBȚINUT
Certificatul de competențe profesionale este emis de A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) și este recunoscut la nivel național de către Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, în baza Ordonanței Guvernului nr. 129/2000, iar apostilat și tradus este recunoscut la nivel internațional.
COMPETENŢE EVALUATE / TEMATICA DE EVALUARE
Utilizarea notiunilor introductive de TIC - competențe digitale;
Dobândirea notiunilor de bază civice și sociale organizațional;
Dobândirea notiunilor de bază antreprenoriale;
Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă;
Aplicarea normelor de protecţie a mediului;
Aplicarea normelor de igienă şi de siguranţă a alimentelor;
Întocmirea documentelor specifice;
Exploatarea utilajelor și echipamentelor utilizate în cofetarie și utilizarea ustensilelor;
Cunoașterea și pregătirea materiilor prime si auxiliare folosite in cofetărie;
Recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime, semifabricatelor şi materialelor;
Depozitarea şi transportul materiilor prime, materialelor auxiliare și semifabricatelor;
Prepararea si prelucrarea tipurilor de aluat folosite în cofetărie;
Prepararea si prelucrarea semifabricatelor folosite în cofetărie;
Prepararea și prelucrarea fursecurilor și produselor cu termen mare de valabilitate;
Prepararea, prelucrarea, finisarea și decorarea prăjiturilor și torturilor;
Prelucrarea ciocolatei și prepararea produselor de ciocolaterie;
Prepararea torturilor și prăjiturilor de eveniment;
Prepararea și prelucrarea înghețatelor și sorbeturilor;
Condiționarea semifabricatelor și produselor finite de cofetărie;
Ambalarea, depozitarea și manipularea produselor finite de cofetărie;
Asigurarea calității și siguranței alimentului semifabricatelor și produselor finite de cofetărie.
Atentie: acest curs nu este organizat de e-calificare.ro. Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa va adresati organizatorului. Acuratetea informatiilor din anunt este responsabilitatea integrala a companiei care a publicat anuntul.