Bucãtarul realizeazã preparate culinare dupã diferite retete care sã satisfacã exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupã de pregãtirea produselor alimentare pentru gãtit. Mãsoarã cantitãtile necesare, le amestecã progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupã ce preparatele culinare au fost pregãtite, urmeazã impãrtirea lor in portii.Bucãtarul utilizeazã in activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul cãrora transformã alimentele in preparate culinare.
Competente dobandite:
• Comunicarea la locul de munca.
• Desfasurarea muncii in echipa.
• Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca.
• Asigurarea conditiilor igienico-sanitare.
• Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei.
• Prevenirea poluarii mediului.
• Intocmirea documentelor specifice.
• Pregatirea antreurilor calde si reci.
• Pregatirea fripturilor.
• Pregatirea gustarilor calde si reci.
• Pregatirea mancarurilor din carne.
• Pregatirea mancarurilor din legume, orez, oua, paste fainoase.
• Pregatirea preparatelor lichide.
• Pregatirea dulciurilor (deserturilor).
• Prepararea fondurilor glace.
• Prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare.
• Realizarea actiunilor de supervizare si control.
• Realizarea aluaturilor de baza.
• Realizarea salatelor.
• Realizarea sosurilor.
Atentie: acest curs nu este organizat de e-calificare.ro. Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa va adresati organizatorului. Acuratetea informatiilor din anunt este responsabilitatea integrala a companiei care a publicat anuntul.