Animatorul are o pregătire polivalentă, care presupune cunoştinţe, deprinderi practice, atitudini, aptitudini diverse, precum şi calităţi umane deosebite ( har, charismă,
disponibilitate sufletească, entuziasm, conştiinţă profesională şi un înalt grad de moralitate ).
Animatorul din centre de vacanţă reuşeşte pe baza principiilor educaţiei active, a interrelaţiilor de cooperare între educator şi educat, a tehnicilor specifice muncii de animaţie, a pedagogiei reuşitei, o mai bună dinamizare, motivare şi implicare a participanţilor la activităţile propuse, sporindu-le, în acelaşi timp, eficienţa şi rolul formativ-educativ.
El asigură organizarea tehnică şi pedagogică a unui sejur fiind garantul securităţii publicului cu care lucrează şi al materializării proiectului pedagogic derulat în centrul de vacanţă.
Animatorul din centre de vacanţă are în responsabilitate grupul ( de copii, tineri, adulţi ), diverse activităţi de animaţie, precum şi sarcini privind viaţa cotidiană şi colectivă în cadrul centrului de vacanţă.
El contribuie prin varietatea activităţilor desfăşurate, la dezvoltarea în ritm propriu a inteligenţei şi a afectivităţii fiecărui participant la sejur.
Animatorul face din centrul de vacanţă un loc privilegiat, un spaţiu de dialog, de libertate asumată, în care publicul participant ( copilul, tânărul, adultul ) poate să se exprime, să practice activităţi ludice de calitate, în deplină securitate, reuşind să se integreze în colectivitate.
Animatorul din centre de vacanţă este un specialist care dovedeşte cunoştinţele şi deprinderile practice necesare pentru elaborarea proiectelor de sejur, organizarea sejururilor în centre de vacanţă, pregătirea şi desfăşurarea unor activităţi variate şi complexe cu diferite
categorii de participanţi, promovarea activităţilor şi a proiectelor de sejur în diferite medii ţintă pentru atragerea de noi participanţi la acţiuni şi noi parteneri de lucru.
Animatorul din centre de vacanţă se implică în gestionarea regimului de viaţă al participanţilor şi urmăreşte asigurarea securităţii acestora pe întreaga perioadă a sejurului, prevenind orice situaţie de risc.
El dovedeşte capacităţi deosebite de comunicare interactivă, flexibilitate şi adaptabilitate în contexte diverse, creativitate şi entuziasm, dar şi rigurozitate în planificarea şi urmărirea realizării tuturor activităţilor propuse.
COMPETENTE DOBANDITE:
1. Comunicarea interactivă
2. Munca în echipă
3. Dezvoltarea profesională proprie
4. Planificarea activităţii zilnice
5. Aplicarea NPM şi NPSI
6. Asigurarea securităţii participanţilor la activităţi
7. Elaborarea proiectelor de sejur
8. Organizarea sejururilor în centrele de vacanţă
9. Pregătirea desfăşurării activităţilor în centrele de vacanţă
10. Desfăşurarea activităţilor în centrele de vacanţă
11. Gestionarea regimului zilnic de viaţă al participanţilor
12. Promovarea activităţilor din centrele de vacanţă
Atentie: acest curs nu este organizat de e-calificare.ro. Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa va adresati organizatorului. Acuratetea informatiilor din anunt este responsabilitatea integrala a companiei care a publicat anuntul.