Curs: Animator centre de vacanta

imagine Animator centre de vacanta
1010 RON

Curs: Animator centre de vacanta

Curs de perfecţionare // Autorizat

Mioveni , jud. Arges // Pret: 1010 RON


Data incepere: la formarea grupei
Perioada inscrieri: pana la formarea grupei
Data adaugarii : 10/12/2021

Animatorul are un important rol educativ, fiind un educator specializat în organizarea şi însufleţirea activităţilor extraşcolare şi de vacanţă, activităţi care se constituie într-un al treilea soaţiu educativ, complementar şcolii şi familiei în munca de educare şi formare a copiilor şi tinerilor.
Prezentare curs

Animatorul are un important rol educativ, fiind un educator specializat în organizarea şi însufleţirea activităţilor extraşcolare şi de vacanţă, activităţi care se constituie

într-un al treilea soaţiu educativ, complementar şcolii şi familiei în munca de educare şi formare a copiilor şi tinerilor.

Animatorul are o pregătire polivalentă, care presupune cunoştinţe, deprinderi practice, atitudini, aptitudini diverse, precum şi calităţi umane deosebite ( har, charismă,

disponibilitate sufletească, entuziasm, conştiinţă profesională şi un înalt grad de moralitate ).

Animatorul din centre de vacanţă reuşeşte pe baza principiilor educaţiei active, a interrelaţiilor de cooperare între educator şi educat, a tehnicilor specifice muncii de animaţie, a pedagogiei reuşitei, o mai bună dinamizare, motivare şi implicare a participanţilor la activităţile propuse, sporindu-le, în acelaşi timp, eficienţa şi rolul formativ-educativ.

El asigură organizarea tehnică şi pedagogică a unui sejur fiind garantul securităţii publicului cu care lucrează şi al materializării proiectului pedagogic derulat în centrul de vacanţă.

Animatorul din centre de vacanţă are în responsabilitate grupul ( de copii, tineri, adulţi ), diverse activităţi de animaţie, precum şi sarcini privind viaţa cotidiană şi colectivă în cadrul centrului de vacanţă.

El contribuie prin varietatea activităţilor desfăşurate, la dezvoltarea în ritm propriu a inteligenţei şi a afectivităţii fiecărui participant la sejur.

Animatorul face din centrul de vacanţă un loc privilegiat, un spaţiu de dialog, de libertate asumată, în care publicul participant ( copilul, tânărul, adultul ) poate să se exprime, să practice activităţi ludice de calitate, în deplină securitate, reuşind să se integreze în colectivitate.

Animatorul din centre de vacanţă este un specialist care dovedeşte cunoştinţele şi deprinderile practice necesare pentru elaborarea proiectelor de sejur, organizarea sejururilor în centre de vacanţă, pregătirea şi desfăşurarea unor activităţi variate şi complexe cu diferite

categorii de participanţi, promovarea activităţilor şi a proiectelor de sejur în diferite medii ţintă pentru atragerea de noi participanţi la acţiuni şi noi parteneri de lucru.

Animatorul din centre de vacanţă se implică în gestionarea regimului de viaţă al participanţilor şi urmăreşte asigurarea securităţii acestora pe întreaga perioadă a sejurului, prevenind orice situaţie de risc.

El dovedeşte capacităţi deosebite de comunicare interactivă, flexibilitate şi adaptabilitate în contexte diverse, creativitate şi entuziasm, dar şi rigurozitate în planificarea şi urmărirea realizării tuturor activităţilor propuse.

Inscriere si derulare curs
Despre organizator

ACCRC INTERNATIONAL SUCURSALA PITESTI

logo ACCRC INTERNATIONAL SUCURSALA PITESTI

Adresa: Str. ZORILOR, NR 20, Internat Liceul Dacia, ET. 1, CAM. 15, Pitesti, jud. Arges
Telefon: 0757265689
E-mail contact firma: accrcgorj.pitesti@yahoo.com
Descriere:
ACCRC INTERNAȚIONAL este o organizaţie non-guvernamentală cu structură umanitară, nonprofit, fără scop patrimonial, politic sau lucrativ, având personalitate juridică în conformitate cu prevederile legale în vigoare, înființată în anul 2010.
             Asociația noastra iși desfașoara activitatea în județele Gorj, Rm. Valcea, Arges, Olt, Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad, Hunedoara.


Resurse / alte informatii
Inscriere

Inscrierea la acest curs se face prin detaliile de contact.
Sună acum: 0757265689 0760033358
Document suplimentar

Organizatorul nu a adaugat un document suplimentar pentru acest curs.Atentie: acest curs nu este organizat de e-calificare.ro. Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa va adresati organizatorului. Acuratetea informatiilor din anunt este responsabilitatea integrala a companiei care a publicat anuntul.


Catre pagina de inceput