Curs: Macelar

imagine MĂCELAR
1210 RON
Sună acum: 0763 242 666, 0249 242 320

Curs: Macelar

Curs de calificare // Autorizat

Slatina , jud. Olt // Pret: 1210 RON


Data incepere: la formarea grupei // Durata: 360 ore
Perioada inscrieri: pana la formarea grupei
Data ultimei actualizari : 10/04/2024

Ocupaţia de măcelar se referă la activităţile de preluare şi pregătire a animalelor pentru sacrificare, suprimare a vieţii animalelor, prelucrare iniţială şi finală a carcaselor de carne, ambalare, etichetare transport şi depozitare a produselor şi valorificare componente provenite de la ungulate domestice (animale din speciile bovină, porcină, ovină şi caprină, cabaline), păsări de curte, etc.
Prezentare curs

Activitatea se desfăşoară în unităţi specializate şi autorizate sanitar veterinar – abatoare.

După gradul de dotare tehnică şi capacitate, unităţile pot fi tip complex industrial cu profil larg de tăiere animale şi industrializare, abatoare specializate numai pentru tăiere animale, conservare carne şi industrializare limitată sau pot fi abatoare mici care de regulă sunt unităţi cu dotare simplă şi capacitate limitată.

Conform nivelului 2 de responsabilitate, măcelarul realizează corect operaţiile, prin cunoaşterea şi respectarea metodelor şi procedurilor de lucru, anatomiei şi fiziologiei animalelor, normelor de protecţie şi bunăstarea animalelor, tehnologiei, destinaţiei cărnurilor, organelor şi subproduselor ce rezultă din tăiere, etc.

Însuşirea competenţelor necesare ocupaţiilor din industria alimentară, au ca rezultat aplicarea eficientă şi responsabilă a normelor de securitate şi sănătate în muncă şi protecţia mediului, pentru desfăşurarea activităţilor în condiţii de securitate maximă, precum şi realizarea la termen a lucrărilor repartizate prin organizarea corectă a activităţilor proprii.

Igiena şi siguranţa alimentară au o importanţă deosebită în activitatea măcelarului, o atenţie permanentă acordându-se igienei produselor, a locului de muncă, igienei individuale şi a echipamentului de lucru, pe toată durata şi în toate etapele procesului tehnologic în vederea realizării produselor sigure şi de bună calitate.

Competențe dobândite

• aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă.

• aplicarea normelor de protecţia mediului.

• organizarea activităţii proprii.

• aplicarea normelor de igienă şi de siguranţa alimentelor.

• întocmirea documentelor specifice.

• preluarea animalelor pentru sacrificare.

• pregătirea animalelor pentru sacrificare.

• suprimarea vieţii animalelor – prelucrarea iniţială.

• prelucrarea finală a carcaselor de carne.

• ambalarea şi etichetarea cărnii şi subproduselor de abator.

• transportul şi depozitarea cărnii şi subproduselor de abator.

• valorificarea altor componente rezultate din prelucrarea finală.

Inscriere si derulare curs
Despre organizator

ACCRC INTERNAȚIONAL SUCURSALA SLATINA

logo ACCRC INTERNAȚIONAL SUCURSALA SLATINA

Adresa: Str. Frații Buzești, Nr. 12, Slatina, jud. Olt
Telefon: 0763 242 666
E-mail contact firma: officegorj_accrcslatina@yahoo.com
Descriere:
ACCRC INTERNATIONAL este o organizatie non-guvernamentala cu structura umanitara ,nonprofit, fara scop patrimonial, politic sau lucrativ, avand personalitate juridica in conformitate cu prevederile legale in vigoare, infiintata in anul 2010.

Asociatia noastra isi desfasoara activitatea in judetele Gorj, Valcea, Arges, Olt, Dolj, Alba, Mehedinti, Hunedoara, Caras-Severin, Timis.Obiectivele ACCRC INTERNATIONAL sunt urmatoarele:

-promovarea si dezvoltarea de activitati educationale si de pregatire profesionala prin educatie formala si non formala.

-organizarea de colocvii, simpozioane, dezbateri, conferinte, cursuri de pregatire si perfectionare profesionala, calificare si recalificare, activitati de informare, consulting , trening, publicitate.

-promovarea si organizarea invatamantului pentru adultii ce nu frecventeaza un centru scolar sau sistem universitar.

-acordarea de asistenta tehnica de specialitate.


Resurse / alte informatii
Inscriere

Inscrierea la acest curs se poate face prin site, de pe un cont de cursant, sau prin detaliile de contact listate.
Sună acum: 0763 242 666 0249 242 320

Creează cont
Document suplimentar

Organizatorul nu a adaugat un document suplimentar pentru acest curs.



Atentie: acest curs nu este organizat de e-calificare.ro. Pentru detalii si informatii suplimentare va rugam sa va adresati organizatorului. Acuratetea informatiilor din anunt este responsabilitatea integrala a companiei care a publicat anuntul.


Catre pagina de inceput